Política

política

Puigdemont: “Històric. Ens volien condemnar a la mort civil”

Valoració del 130 president de l’amnistia, sense comentar la possible tornada de l’exili

Carles Puigdemont ha volgut recordar avui des de l’exili de Waterloo el caràcter “històric” de l’aprovació de l’amnistia. “Feia més de 45 anys que l’Estat espanyol no aprovava una amnistia política com aquesta”. L’eurodiputat i candidat a la presidència de la Generalitat per Junts ha destacat que l’avenç ha estat possible, gràcies al “sacrifici de molts ciutadans que han estat perseguits en processos judicials inflats pel sol fet de ser simpatitzants de l’independentisme”, i ha remarcat que “l’estratègia que ens volien condemnar a la mort civil, ha estat derrotada”. Puigdemont els ha agraït “la paciència” i “lleialtat a Catalunya” als molts afectats per causes judicials i la repressió.

El 130 president ha recordat també que l’acord per facilitar l’investidura de Pedro Sánchez ha trigat més de mig any a materialitzar-se i que per fi “ens hem tret una espina als peus que ens impedia avançar”. No s’ha referit, en la seva declaració institucional, a una possible tornada a Catalunya que sempre ha vinculat al debat d’investidura que hauria de convocar el Parlament. De moment, l’elecció de la Mesa del Parlament i del president de la cambra estan previstos per al 10 de juny, l’endemà de les europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia