Política

Jordi Pujol diu que el tripartit ha de concretar un xifra per al finançament de Catalunya

Política

Jordi Pujol ha dit aquest matí que el tripartit ha de fer un pas i concretar una xifra per al finançament de Catalunya, si és que "ells es posen d'acord", referint-se als partits que formen la coalició de govern. Pujol ha tornat a manifestar el seu suport a Montilla però ha matisat que aquest suport li dóna per dir que no a la proposta de finançament que va plantejar Solbes. Pujol ha afirmat que ara cal que hi hagi un acord del govern i de l'oposició per dir "sí" a una xifra i és en aquest punt que insta el govern a fer el pas.

Jordi Pujol, en declaracions en una entrevista a RAC 1, ha explicat que ara com ara la negociació del finançament és una negociació a les fosques perquè es desconeixen les xifres concretes. "No sabem què proposarà el govern", ha dit.

Respecte a si el finançament ha d'anar o no lligat als pressupostos, ha volgut deixar clar que ell parlava a títol personal i no en nom de CiU i ha dit que "tal com han anat les coses, crec que no els podem votar, aquests pressupostos, haurien de canviar molt les coses. És un govern que no mereix confiança", ha dit. També ha afegit que "és clar que els pressupostos tiraran endavant amb els bascos o amb els gallecs, una altra cosa és que els catalans, que hem estat sistemàticament enganyats, els votéssim".

Sobre la seva defensa ferma de la posició del president Montilla respecte del finançament, ha dit que "per damunt de tot, sóc catalanista i defenso els interessos de Catalunya a peu i a cavall, i si hi ha algú que els defensa, jo li dono suport, per tal que el govern de Catalunya pugui tenir una actitud ferma en defensar les nostres posicions".

Economia
Preguntat sobre l'actual situació econòmica i la possible evolució, ha apuntat: "No ho sé, tots els que fan pronòstics també s'equivoquen. El món econòmic està organitzat de tal manera que serà capaç d'evitar situacions molt dramàtiques, com la de l'any 29". Ha afegit que se sabia que hi hauria crisi "i alguns ho havíem denunciat. En comptes de pensar què passarà al món hem de reflexionar allà on podem actuar", ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona
guerra a gaza

Vuit soldats israelians moren en un atac de les milícies palestines a Rafah

barcelona
Religió

La diòcesi de Terrassa celebra el vintè aniversari

Barcelona
unió europa

La UE iniciarà negociacions d’adhesió amb Ucraïna i Moldàvia

barcelona
POLÍTICA

Relleu a l’alcaldia de Torredembarra que passa a mans del PSC

Torredembarra
guerra a europa

Un avió militar rus viola l’espai aeri de Suècia

barcelona
Memòria democràtica

Homenatge als ebrencs republicans morts pel franquisme a la presó de Pilats

Barcelona
estat francès

Primeres tensions al nou Front Popular francès per aturar a Le Pen

barcelona