Política

Mas insisteix que si es frena el finançament caldrà plantar cara a Zapatero

Política

El president de CiU, Artur Mas, ha dit que davant d'una hipotètica retallada de l'Estatut i del finançament, caldrà plantar cara i crear totes les dificultats possibles al govern de Zapatero. Mas ha declarat que no s'entendria que hi hagués una agressió al govern i que no es contestés amb tota la contundència. "El que no es pot fer és acceptar cap mena de pas enrere respecte al finançament", ha dit.

En una entrevista a RAC 1, també ha explicat que el PSOE no té cap necessitat de fer cap gest  sobre el finançament perquè el PSC fa 30 anys que dóna suport al PSOE i creu que ara faran el que han fet sempre, ajudar el PSOE i votar els pressupostos.

Mas ha afirmat que l'Estatut és una llei que s'ha de complir: "Ens vàrem emportar els costos de la negociació, i si no en podem recollir els fruits, no s'ha d'acceptar", ha afegit. Per Mas, la resposta al govern estatal seria obligar-lo a complir l'Estatut, i ha apuntat que hi ha una manera de fer-ho que és no votar els pressupostos de Zapatero. "El PSC fa 30 anys que dóna suport al PSOE, faran el que han fet sempre, ajudar el PSOE i votar els pressupostos", ha assegurat Mas, tot afegint que això el PSOE ho sap i per això no té necessitat de fer cap gest.

Artur Mas s'ha preguntat on són els 25 diputats del PSC a l'hora de defensar Catalunya en aspectes com la llei de dependència o l'Estatut, i ha afegit que el problema és que aquests diputats en comptes de defensar Catalunya defensen el PSOE.  "Mai un president de la Generalitat havia tingut tants diputats i mai havien servit de tan poc", ha dit Mas al respecte.

Relacions amb ERC
Respecte de possibles pactes amb altres formacions polítiques, ha dit que les condicions fixades per Puigcercós per a un possible pacte són declaracions i prou, i ha considerat que els dirigents d'ERC no fan servir la seva clau per aconseguir allò que posen com a condicions per a un pacte, que considera òbvies. Mas ha dit que no ha notat un canvi d'estratègia a ERC i considera que la formació republicana està enganxada i entrampada "en una teranyina" que no saben com han de gestionar. Mas ha inscrit els contactes amb ERC dins de la quotidianitat política. "Cal tenir les portes obertes respecte a tothom i intentar fer coses amb tothom", ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.