Política

Corbacho abandona el ministeri per incorporar-se a les llistes del PSC

El ministre de Treball ho va comunicar a José Montilla, en una reunió el passat dia 4 d'agost

Seguirà al govern fins a la vaga general del 29 de setembre, per evitar “cremar” al futur titular de Treball

El ministre de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, concorrerà a les llistes del PSC a les eleccions catalanes de la tardor i per això abandonarà properament el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, segons han explicatfonts pròximes al ministre.

Corbacho va comunicar la seva intenció de tornar a la política catalana en un primer moment el líder del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, en una reunió el passat dia 4 d'agost.

Posteriorment, l'hi va comunicar al cap de l'Executiu espanyol i líder del PSOE.

El procés per a la designació de Corbacho començarà aquest divendres a la nit amb la proposta d'incloure'l en les llistes per part de les tres agrupacions locals del PSC a L'Hospitalet de Llobregat, localitat on el ministre va ser alcalde durant 14 anys.

La proposta serà ratificada dilluns vinent en el consell de la federació de l'Hospitalet, per a posteriorment ser elevada al Consell Nacional del partit a Catalunya, encarregat de ratificar les llistes electoral.

El que va ser també president de la Diputació de Barcelona ocuparà un lloc destacat en la candidatura de Montilla, possiblement el número tres, ja que el segon lloc previsiblement recaurà en Laia Bonet, ara secretària del Govern.

Corbacho seguirà en el gabinet de Zapatero fins a la vaga general prevista per al proper 29 de setembre, per evitar “cremar” al futur titular de Treball.

La sortida de Corbacho podria anar en paral.lel a la de la ministra de Sanitat i Consum, Trinidad Jiménez, si aquesta guanya les primàries en el Partit Socialista Madrileny (PSM).

El president Montilla anunciarà la propera setmana la data de les eleccions catalanes, que podran ser el 28 de novembre o a principis de desembre.

El gruix de la carrera política de Corbacho (Badajoz, 1949) ha estat com a alcalde de l'Hospitalet, la segona ciutat de Catalunya i principal feu del “cinturó roig” barceloní, una de les grans fonts de vots tant del PSC com del PSOE.

Actualment presideix la Federació de l'Hospitalet del PSC, és secretari nacional del partit i membre del Comitè Federal del PSOE.

De 1992 a 1999 ja va ser diputat del Parlament, i també ha estat president de la Diputació de Barcelona i de la Federació de Municipis de Catalunya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona