Política

Tura, a l'expectativa mentre es munten les llistes del PSC

Reitera que està “molt disposada” a defensar el projecte del partit en “moments difícils”

Espera que l'agrupació de Mollet la triï com a candidata local dilluns

Evita entrar en el debat sobre les seves possibilitats de ser la número 2

Tura està a l'expectativa. Hi està sempre, i per això mai ha explicitat el seu intuïble distanciament respecte del sector del Baix Llobregat del PSC, al qual pertany José Montilla. Ni tan sols quan Ernest Maragall o Antoni Castells, els altres socialistes catalanistes de l'àrea de Barcelona, han tensat la corda, ella ha traspassat la línia. Tot i procurar deixar clar el seu catalanisme i ser seguidora de Pasqual Maragall, Tura sempre ha estat prudent perquè mai ha perdut de vista les possibilitats que encara té la seva carrera, gràcies a la seva popularitat i, també, al fet de ser dona.

I ara estan en joc les seves possibilitats. Tot i que el nom de la secretària del Govern, Laia Bonet, és el que més sona com a número 2 de Montilla –i més des que Castells va anunciar en una entrevista a aquest diari que no es presentaria–, la carta de Tura encara té possibilitats. Avui, La Vanguardia aposta pel seu nom, i això ha fet que els periodistes li hagin demanat si realment té possibilitats de ser el tiquet de Montilla.

En una visita a les obres de la nova seu de l'Audiència de Girona, la consellera de Justícia, s'ha mostrat confiada en la possibilitat formar part un altre cop a les llistes del PSC. Ha dit que espera que la seva agrupació local, la de Mollet del Vallès, ho proposi en l'assemblea que celebra dilluns.

I res més. Ni una paraula de l'ordre en el qual espera entrar a les llistes. De fet, Montilla ja va frustrar les seves il·lusions quan va sortir elegit president i va apartar Tura de la conselleria d'Interior, en la qual ella es veia repetint, per donar-la a Joan Saura en un moviment d'estratègia de partit i de repartiment de quotes dins del segon tripartit.

Després de les crítiques rebudes per Saura durant quatre anys, Tura vol extremar la prudència i confiar que la bona fama de la seva gestió faci la feina. També compta amb la possibilitat que el president vulgui posar un nom clarament catalanista entre el seu i el possible número tres, Celestino Corbacho, que se suposa que ha d'atraure el vot del Baix Llobregat. Tura podria atraure un sector molt diferent i ser, per tant, complementària en aquesta candidatura si hi té en un lloc destacat.

Per això, disciplinadament, avui ha reiterat que se sent “molt disposada a treballar fins a l'esgotament” per defensar el projecte del PSC, tot i tractar-se de “moments difícils”, com ja deia el 21 d'agost en declaracions a aquest diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.