Política

La Generalitat assegura que els suposats etarres del vídeo són bombers de vacances

Les autoritats franceses havien difós el vídeo després d'identificar-hi cinc presumptes terrorsites que haurien participat en el robatori de vehicles en el que va morir un gendarme

El vídeo difós per la policia francesa, on es poden veure cinc dels presumptes terroristes en un súper, podria no correspondre’s amb els membres de la banda. La Generalitat ha afirmat que les persones que hi apareixen serien un grup de bombers que haurien passat uns dies de vacances prop de París per practicar esports d'escalada, segons va confirmar un portaveu del departament d'Interior.

segons les mateixes fonts, les persones que apareixen a les imatges són bombers pertanyents tant al cos de bombers  de la Generalitat com a bombers de Barcelona i van ser identificats per familiars al veure les imatges en diferents mitjans de comunicació. El departament d'Interior es va posar en contacte amb la Gendarmeria francesa per aclarir la situació.

Identificat el cap d'ETA

Més enllà dels dubtes sobre l'autenticitat del vídeo, la investigació prossegueix i la policia francesa ha identificat Mikel de Kabikoitz Carrera Sarobe, suposat cap de taldes d’ETA, com un dels autors del robatori de cotxes de gran cilindrada a Dammarie-lès-Lys, prop de París, que va acabar amb la mort d’un gendarme dimarts passat. Els investigadors han identificat diversos components de l’escamot, com Arkaitz Aguirregabiria.

Segons la investigació francesa, el comando d’ETA estava format per vuit persones, una de les quals era una dona. I si fins ara l’organització terrorista havia evitat tenir enfrontaments mortals amb la policia francesa, pels experts antiterroristes és significatiu que l’escamot, dirigit per un dels caps d’ETA, s’enfrontés a trets amb els
agents.

La policia francesa ha demanat la col·laboració ciutadana després d’haver identificat les persones que van fer diverses compres la vigília del robatori en un comerç de la població de Villiers-en-Bière, que van ser enregistrades per la càmera de seguretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

Els partits d’esquerres tanquen l’acord per fer un ‘Front Popular’

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona
rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

barcelona
Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Barcelona
estats units

El Suprem dels EUA desestima el cas contra la píndola abortiva

barcelona