Política

El govern acatarà la sentència sobre l'Estatut però lamenta la demora del TC

La consellera de Treball anuncia que l'any que ve es destinaran més diners a les ajudes del Pla Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció (Pirmi)

La consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat avui que la Generalitat acatarà la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sigui quina sigui, tot i que ha lamentat la demora de l'alt tribunal per emetre el seu veredicte.

"Tots els ciutadans de Catalunya pensem que la justícia és més justa si és més ràpida", ha assegurat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

Ha constatat que el tempus de l'alt tribunal per emetre sentència no el fixen els governs, ja que la justícia és un poder independent, i ha assenyalat que la lentitud del TC no es registra únicament a l'Estatut. "El TC triga molt a dictar qualsevol sentència", ha dit Serna.

Aquestes declaracions es produeixen l'endemà que el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, exigís al PSC acatar la sentència de l'Estatut. Zapatero també ha assegurat que no consentirà que es posi en dubte la legitimitat del TC per emetre sentència, com asseguren diversos partits catalans, entre els quals hi ha CiU.

Més ajudes mínimes
El govern ha aprovat avui destinar per a l'any que ve 104,48 milions d'euros al Pla Interdepartamental de la Renda Mínima d'Inserció (Pirmi), un 25,2% més que aquest any. Enguany, uns 22.000 catalans cobren les ajudes del Pirmi de la Generalitat, segons ha dit la consellera de Treball, Mar Serna, que ha indicat que, malgrat la crisi econòmica, el govern no creu que es dispari el nombre de sol·licituds en els pròxims mesos per beneficiar-se d'aquesta prestació.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, Serna ha considerat que l'ajuda de 420 euros als desocupats de llarga durada que dóna el govern central contribueix que el nombre de sol·licituds del Pirmi es mantingui estable malgrat la recessió econòmica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

L'executiu no aprova cap mesura de regeneració democràtica

barcelona
PALAMÓS

El PSC proposa una revisió integral del sistema de salut

PALAMÓS
unió europea

El carregador de tipus C serà obligatori a partir de gener de 2025

barcelona
política

Vergés (Junts) proposa un pla de xoc per fer front els reptes de la pagesia

girona
memòria

La Junta electoral prohibeix una concentració davant la Prefectura

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona