Política

Participació d'un 22% fins a les 6

A Osona el percentatge pujat fins al 32,2% i els organitzadors de la consulta a la plana de Vic esperen arribar al 40% quan es tanquin les urnes, a les 8 del vespre

Un 22% dels ciutadans convocats a les urnes per a la consulta sobiranista del 13-D han acudit a les urnes fins a les sis de la tarda, segons les dades facilitades per l'organització. Fins a mitja tarda, per tant, han votat uns 155.000 dels 700.000 veïns amb dret a vot en els 166 pobles  on s'havia organitzat el referèndum.

Destaquen percentatges com el de la Garrotxa, que ha estat del 35%, i del Pla de l'Estant, on s'ha registrat un 34%. A Sant Cugat, la ciutat més gran de les que hi participaven, la participació fins a les sis era del 22%.

Vilanova i la Geltrú, la segona ciutat més gran del 13-D, ha registrat, fins a les sis, una participació molt baixa: del 9'61%, 13 punts per sota la mitjana.

A Osona, un 32,2% dels veïns convocats han votat fins a les sis de la tarda, segons les dades facilitades pels organitzadors del referèndum popular a la plana de Vic.

En aquest percentatge s'hi inclou el 50% del vot anticipat, que en el cas de Vic ha arribat als 4.000 vots.

La dada de la capital, Vic, és molt semblant a la mitjana: un 32%. Destaca el percentatge de votacions de Montesquiu, que ha arribat al 81,4% a les sis de la tarda.

En conjunt, a la comarca els organitzadors esperen arribar a un 40% de participació quan es tanquin les urnes, a les vuit del vespre. Aquesta xifra seria molt propera al 41,09% d'Arenys de Munt, on es va fer la consulta el 13 de setembre, i seria la mateixa que es va registrar a Catalunya en el referèndum sobre la Constitució europea, que va ser del 40,96%.

En d'altres poblacions més petites, com per exemple, Tiana, un total de 1.300 persones han desafiat el fred fins a les sis de la tarda i han anat a votar, cosa que representa el 22,5 % del cens electoral,


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La Fiscalia Europea investiga la denúncia a Begoña Gómez

barcelona
Guerra a Gaza

L’ambaixador palestí diu que el reconeixement arriba en “el moment propici”

Barcelona
política

Bolaños dona la cara pels jutges en l’aplicació de l’amnistia

madrid
guerra a europa

Putin avisa Europa de conseqüències si s'usen armes de l'OTAN contra Rússia

barcelona
estat espanyol

Díaz acusa el PSOE de deslleial per no haver informat Sumar de l’ajuda militar a Kíiv

barcelona
Guerra a Gaza

Noruega celebra el reconeixement de Palestina com un “dia especial”

Barcelona
Guerra a Gaza

Irlanda afirma que Europa pot fer “molt més” per aconseguir un alto el foc

Barcelona
Política

Quatre mesos per renovar la senyera esparracada del castell de Montjuïc

Barcelona

Bagué denuncia de nou el retard del desdoblament de la N-260

besalú / figueres