Política

Montilla treu pit després de l'avís de ZP i anuncia que l'Estatut hi és "per complir-se"

El president respon al Parlament al popular Daniel Sirera, que s'ha alineat amb el president espanyol en els advertiments al PSC en l'executiva de dilluns. El cap de l'executiu català assegura que no hi haurà "passos enrere"

No hi haurà "cap pas enrere". Aquest és l'avís llançat per José Montilla al Parlament en una resposta al diputat popular Daniel Sirera durant la sessió de control del ple. Sisera s'ha alineat amb José Luis Rodríguez Zapatero, que dilluns va advertir a Miquel Iceta, present en l'executiva federal del PSOE, sobre la necessitat d'acatar la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. "Catalunya no vol ni aventures ni revoltes", ha anunciat el popular. I ha afegit que "les lleis estan per complir-les".

Com a rèplica, el president de la Generalitat li ha recordat que l'Estatut és una llei i que, efectivament, "les lleis hi són per complir-les, com fa el govern català". Per això ha afirmat que no acceptarà "passos enrere" en el desplegament estatutari, ja que és "el que el poble de Catalunya en el seu moment va decidir".

També ha recriminat al PP que, malgrat que hi va haver un referèndum que va ratificar l'Estatut, el PP va presentar un recurs al TC. "Li demano que el retirin", ha dit Montilla, com moltes altres vegades ja ha fet. I ha acabat la intervenció, en to irat, acusant Sirera de ser "torticero", expressió emprada pels advocats i els fiscals en castellà per acusar-se de males arts en els judicis.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires