Política

El PSC creu que la política lingüística no està en perill "digui el que digui" el TC

La portaveu adjunta dels socialistes catalans, Carme Figueras, considera que caldria fer una reforma per evitar que lleis ratificades pel poble es puguin recórrer al Constitucional

La portaveu adjunta del PSC al Parlament Carme Figueras ha considerat aquest dilluns que la immersió lingüística a les escoles catalanes no està ni pot estar en qüestió "digui el que digui" sobre el preàmbul o sobre l'apartat de la llengua la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut.

En declaracions a COMRàdio, ha respostel secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, que aquest diumenge va assegurar que el govern mantindrà la seva política lingüística encara que el TC anul·li l'article de l'Estatut sobre l'obligatorietat de conèixer el català, una retallada que ha titllat d'"inacceptable i il·legítima".

Figueras ha opinat que la redacció referent a la llengua a l'Estatut és "impecable", per la qual cosa ha dit no veure motius perquè el tribunal pugui anul·lar aquesta qüestió. De totes maneres, ha afegit que és "absurd" anar especulant sobre el que passarà fins que el TC emeti la seva sentència, i ha insistit en la constitucionalitat del text.

La diputada ha recordat que tot el que els socialistes pensàvem que podia no ser constitucional ja va ser "corregit" al Congrés, de manera que ha reiterat que una sentència contrària al text "no és un escenari possible".

Després del tràmit al Parlament i al Congrés i que els ciutadans l'aprovessin en referèndum, Figueras considera que el TC no hauria de poder pronunciar-se sobre l'Estatut. Així i tot, ha recordat que és legal portar-lo al TC, però ha opinat que caldria una reforma en el futur per evitar que lleis ratificades pel poble es puguin recórrer a l'alt tribunal. "És veritat que no hi hauria d'haver aquesta fase del TC, però és el marc legal que tenim", ha dit.

Tot i això, ha apuntat que per portar a terme aquesta reforma, caldria una situació política diferent, amb un PP que no pensi que "cada cosa que es vol fer sobre autogovern vol dir transgredir la unitat de l'Estat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Les universitats es preparen per afrontar actes propalestins en les cerimònies de graduació

barcelona
política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona

La llavor de la dignitat

Banyoles
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona