Política

Montilla assegura "pacte zero" amb el PP després de les eleccions

El president del govern assumeix que parteix en segona posició de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya de la tardor i insta militants i simpatitzants a mobilitzar-se

El president de la Generalitat, José Montilla, ha donat aquest dissabte el tret de sortida a la cursa electoral a Catalunya amb una intervenció confiada i optimista en la consecució del triomf del PSC la pròxima tardor, i ha assegurat que mantindrà un "pacte 0 amb el PP".

José Montilla ha llançat aquest missatge durant la seva intervenció davant els membres del consell nacional del PSC, que s'ha celebrat avui a Barcelona i en el qual s'han recordat les figures del polític català Jordi Solé Tura, de qui s'ha projectat un vídeo, i de l'artista Albert Ràfols Casamada, tots dos morts recentment.

Després d'aquest emotiu record, Montilla ha iniciat la seva intervenció política amb la projecció d'un vídeo anònim que, segons que ha explicat, li han regalat amb motiu de la celebració ahir del seu 55 aniversari, i en el qual es pot veure com diversos esportistes arriben els primers a la meta malgrat anar molt ajustats amb els seus immediats contrincants o patir contratemps a l'últim moment.

Així ha de ser, segons el parer del màxim dirigent del PSC, la carrera del seu partit fins a la tardor, quan se celebraran les eleccions autonòmiques, "confiar en la victòria fins a l'últim metre", després de reconèixer que "anem segons (en les enquestes) però arribarem els primers", ha vaticinat.

Per aconseguir el triomf electoral a Catalunya, Montilla no descarta governar amb els partits d'esquerra, en una majoria àmplia, i sense extremistes que puguin posar en perill el treball realitzat en els últims tres anys pel seu executiu.

Això no obstant, sí que descarta governar "amb qui ataca Catalunya" i ha sentenciat "acords 0 amb el PP", a diferència "dels nostres opositors", en referència a CiU.

José Montilla ha repassat en la seva intervenció la gestió desenvolupada pel seu govern i ha recordat la consecució de l'acord de finançament, les 19 competències contemplades en l'Estatut que ja han estat traspassades i les 32 lleis que s'han aprovat i que desenvolupen l'Estatut mentre que tretze més estan en tràmit parlamentari.

Ha recordat "amb orgull" la creació de 25 places de guarderia noves cada dia, l'increment del 184% en ajudes a les entitats locals, la llei de Barris, que ha beneficiat prop d'un milió de catalans, segons càlculs del govern català, i la Llei de Successions, que farà que només hagin d'abonar aquest impost un 6% dels ciutadans, entre d'altres.

L'Estatut, el TC i els catalans
També ha abordat la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut reiterant el seu respecte i voluntat d'acatar el dictamen quan es produeixi però alertant que l'executiu que presideix respectarà la voluntat dels ciutadans catalans que van votar la norma en referèndum.

"No acceptarem aturar el progrés (que suposa l'Estatut) ni tampoc invents dels que improvisen segons on bufa el vent", en una nova referència a CiU i altres partits catalans que es decanten per diverses fórmules "extremistes" que poden posar en perill el futur de Catalunya, segons el seu parer.

"El camí del PSC és el de l'acord. La confrontació la deixem per als altres", ha argumentat el president de la Generalitat.

La crisi econòmica i la pèrdua d'ocupacions ha tingut també el seu espai en la intervenció de Montilla, que ha assegurat que la reacció del seu govern ha estat "immediata" impulsant reformes, ajudant les empreses i les famílies, revisant l'acord estratègic i la consecució dels pactes nacionals d'habitatge, immigració, infraestructures i investigació.

En clau interna, ha demanat als membres del consell nacional que es presentin propostes "imaginatives" de cara a les eleccions autonòmiques, com la citada del vídeo que li han regalat, amb la participació de militants i simpatitzants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El jutge estreny el setge contra Begoña Gómez

barcelona
cuba

La flotilla de l’Armada Russa abandona el port de l’Havana

barcelona
rússia

Putin destitueix quatre viceministres de Defensa i nomena una familiar per ocupar un dels llocs

barcelona
política

Nou eslògan de l’ANC: “L’independentisme en acció”

barcelona
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona