Política

L'etarra detingut a Portbou volia crear un magatzem logístic a Barcelona i Girona

Saura assegura que la policia busca dos etarres més a Catalunya

El conseller d'Interior, Joan Saura, ha assegurat aquest dijous que el suposat etarra Faustino Marcos, detingut dimarts a Portbou (Alt Empordà), va declarar després del seu arrest que pretenia muntar "un magatzem logístic" a Barcelona i a Girona.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Saura ha precisat que "les primeres declaracions que va fer aquest senyor són que volia llogar un magatzem a Barcelona i una masia a Girona per convertir-los en un magatzem logístic", segons ha informat l'emissora pública.

"Però, evidentment, s'ha de dir que en les declaracions [els etarres] a vegades diuen coses diferents, i ara aquestes primeres declaracions són a l'Audiència Nacional", ha afegit el conseller.

Saura va declarar ahir als periodistes que fins a aquell moment no li constava que ETA tingués una base operativa a Catalunya ni que volgués operar a Catalunya, malgrat la detenció en aquesta comunitat, entre dimarts i dimecres, de tres suposats membres de l'organització terrorista.

El conseller s'ha referit també a la detenció aquest dimecres a Molló (Ripollès), a prop de la frontera francesa, dels suposats etarres Jon Rosales Palenzuela i Adur Arístegi Aragó i ha afirmat que l'operació segueix en marxa, ja que es busca dues persones més que també van aconseguir fugir quan dissabte es va detenir a Guipúscoa Ibai Beobide Arza.

Segons el conseller, les dues persones que es busquen "poden ser a Guipúscoa, a França o a Catalunya", ja que "no se sap on són i no hi ha cap constància que siguin a Catalunya".

Joan Saura ha explicat que quan es va detenir Beobide dissabte, quatre persones van aconseguir fugir. "Dues ja les van aconseguir detenir ahir els Mossos, i ara hi ha dues persones més que estan en situació de fugida i els busquen", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.