Política

Detenen a Madrid l'empresari Manuel Carrillo en relació a l'operació contra la corrupció

La companyia es dedica als serveis de neteja i té una una delegació a Santa Coloma de Gramenet

La Guàrdia Civil ha detingut a Madrid un empresari relacionat amb l'operació contra la corrupció, dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón,

Així han informat a EFE fonts de la investigació, que han assenyalat que el detingut és Manuel Carrillo, conseller delegat de Limasa Mediterrània, una empresa de serveis de neteja amb seu a Madrid que posseïx una delegació a Santa Coloma de Gramenet, a Sant Vicenç dels Horts i a Martorell.

Segons l'empresa, Limasa dóna feina a 2.500 llocs de treball cada any i va facturar 42 milions d'euros el passat 2007. Principalment, l'empresa, fundada l'any 1982, ha treballat en el sector públic i afirma a la seva pàgina web que treballa amb una "cartera de clients sanejada, segura i en continu creixement" i que fa de Limasa la "millor opció de serveis de neteja en l'Administració Local".

Amb Carrillo, són nou els detinguts en l'operació per ordre de Garzón, que té previst prendre'ls declaració divendres que ve, dia 30.

La resta de detinguts són l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz; el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco; el responsable de serveis jurídics, Pasqual Vela; l'exdiputat del Parlament i exmilitant del PSC Luis García; els exalts càrrecs del govern de Jordi Pujol Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, i dos constructors: el president de Proinosa, Josep Singla, i el del grup immobiliari Espais, Lluís Casamitjana.

Els altres vuit detinguts en aquesta operació són els exalts càrrecs dels governs de Jordi Pujol, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra; l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, el socialista Bartomeu Muñoz i el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco. També s'ha detingut el propietari de l'empresa Espais, Lluís Casamitjana, i de la constructora Proinosa, Josep Singla. A més, entre els arrestats hi ha un exdiputat del PSC al Parlament, Lluís Garcia Sáez, que ja va ser acusat d'estafa l'any 1999.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.