Política

El Cercle es debat sobre el seu posicionament en relació al nou acord de finançament

L'entitat es mostra descontenta amb com s'ha gestionat la negociació. Vol evitar avalar els uns o els altres però pretén seguir la manera com s'aplicarà el pacte

El Cercle d'Economia debat com s'ha de pronunciar sobre el nou acord de finançament. L'entitat vol evitar el duel que mantenen govern i oposició amb aquest tema.

Per això, tot i constatar tant els avenços com les mancances del pacte, la voluntat del Cercle és, segons diferents fonts de l'organització, centrar-se a expressar la preocupació per la manera com s'ha gestionat públicament la negociació i deixar clar el propòsit de seguir amb atenció com s'aplicarà el pacte. Així es va decidir en una junta ordinària celebrada dijous. Això no obstant, ahir l'entitat seguia estudiant la conveniència o no de fer-ne un comunicat.

El Cercle no és només una organització empresarial, la seva composició és molt més oberta i hi té una important presència el món acadèmic i també representants tècnics de l'administració. En aquest context, la voluntat és evitar que la seva imatge sigui utilitzada pels uns o els altres en un debat en què la junta veu clarobscurs de diferents tipus.

D'una banda, hi ha una preocupació evident sobre la manera com la classe política ha gestionat la negociació. L'escenificació que s'ha fet de l'acord i l'afany d'ERC per posar-se medalles, amb el vistiplau dels negociadors, perjudica, segons van expressar dimecres diferents membres de la junta, la imatge de Catalunya. Igualment, algunes veus van atribuir el rebuig de CiU al pacte al seu paper d'oposició. I el Cercle es vol mostrar crític amb la utilització partidista del tema.

Pel que fa el contingut, la voluntat és evitar prendre partit. A diferència d'altres organitzacions d'àmbit econòmic com la patronal Foment del Treball o la Cambra de Comerç, el Cercle vol anar amb peus de plom i quedar al marge de la picabaralla que enfronta el tripartit amb CiU.

Foment i la Cambra van comparèixer dimarts passat amb els sindicats UGT i CCOO al costat del conseller Antoni Castells per aplaudir el nou finançament i, fins i tot, reclamar a CiU que avali l'acord. Això el Cercle ho vol evitar. I no falten les pressions. La reunió de la junta ordinària va servir perquè alguns dels presents expliquessin que havien rebut trucades sobre el tema. Membres de l'entitat, no obstant, van advertir de la necessitat de defugir la imatge de frivolitat que podria provocar una presa de posició que devaluaria el pes de la institució.

El Cercle prefereix, doncs, posar l'accent en els dèficits de la gestió pública i centrar la preocupació en l'aplicació del nou model, deixant un temps per constatar-ne el funcionament. Ahir, però, la direcció de l'entitat seguia dividida sobre com exposar el seu parer



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

barcelona
Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Barcelona
estats units

El Suprem dels EUA desestima el cas contra la píndola avortiva

barcelona
POLÍTICA

El govern de Cambrils defensa unitat davant l’amenaça de plegar que fa el regidor dels Comuns

Cambrils
política

El TC abordarà dimarts el recurs del PP contra el vot delegat de Puigdemont i Puig

barcelona
Guerra a Europa

El G7 arriba a un preacord per prestar 46.000 milions d’euros a Ucraïna

Barcelona
estat espanyol

Sumar s’obre a la reflexió i contempla un lideratge més col·lectiu

barcelona
guerra a gaza

Hamàs retreu als EUA que cap funcionari israelià s’ha pronunciat a favor de la treva

barcelona
país valencià

Els antifeixistes de Pego eviten la presó després de pactar amb les acusacions

barcelona