Política

Figuerola farà la consulta sobre la independència el 26 de setembre

La cooperativa Sant Jaume de Figuerola del Camp va ser l'escenari, diumenge a la tarda, de la presentació dels actes que ha previst la plataforma Figuerola Decideix. Durant l'acte, presentat per Anna Lorenzo, coordinadora de Figuerola Decideix, es va fer una xerrada sobre el procés de les consultes populars sobre la independència de la nació catalana.

Lorenzo va agrair a la corporació municipal la moció aprovada en el ple del dia 3 de setembre, en el qual es va aprovar donar suport a la iniciativa ciutadana per convocar la consulta popular.

Després de la projecció d'un vídeo protagonitzat pel l'actor Joel Joan, cedit per la plataforma Tarragona Decideix, es va donar la paraula a la resta de convidats.

Laura Solé, integrant de Valls Decideix, va exposar el procés seguit per aquesta plataforma, fins al referèndum que es va fer el mes d'abril passat. Com a tret emotiu va manifestar la seva satisfacció per l'èxit assolit i l'elevada participació de persones que, tot i formar part de la societat catalana, pel seu origen podien no haver-se sentit prou identificades amb la finalitat de la consulta.

Laia Benaiges, també integrant de Valls Decideix, va explicar que apropant-se a la gent més jove havien aconseguit implicar-la i que la participació del jovent a Valls, tant a la consulta com als molts actes que es van fer, va ser elevada.

Finalment, Neus Masferrer, responsable de l'àrea de comunicació de la comissió gestora permanent de la coordinadora nacional pel referèndum sobre la independència, va explicar l'estat actual del moviment, que ara inicia una tercera etapa, i va remarcar la importància d'aquest moviment sorgit i liderat per la mateixa societat civil.

A l'acte, tot i que inicialment s'havia previst per a la gent més jove del poble, hi van assistir persones de totes les edats, que van omplir la sala de la cooperativa.

Al torn de preguntes, els assistents van exposar diverses qüestions, com ara la idoneïtat del moment actual per a la celebració d'aquestes consultes en plena crisi econòmica. Els convidats a l'acte van explicar que la crisi econòmica i la realitat política que motiva voler aprofundir en la democràcia participativa estan directament relacionades, i això fa que precisament ara sigui important la mobilització de la societat civil.

La reflexió final de molts dels assistents a l'acte va remarcar la importància que els més joves s'impliquin en els moviments que sorgeixin de la societat civil a l'hora de superar la situació actual i que són precisament persones com les convidades les que per la seva edat i experiència han de fer aquesta tasca de conscienciació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.