Política

Convoquen a través d'Internet una manifestació paral·lela a la de Brussel·les al centre de Barcelona

Política

La manifestació convocada per a aquest dissabte a Brussel·les amb la intenció d'internacionalitzar el fet nacional català i reclamar el dret d'autodeterminació tindrà actes paral·lels a Barcelona i altres ciutats catalanes. Almenys aquesta és la intenció d'una convocatòria que corre per internet, a través d'emails i xarxes socials, tot cridant a una manifestació que tindria lloc el mateix dissabte, 7 de març, a partir de les onze del matí. Com que la convocatòria no té organització oficial, hi ha almenys dos punts possibles d'arrencada de la marxa, la plaça Catalunya i la plaça de sant Jaume. També circulen crides a manifestar-se pels carrers cèntrics de les principals ciutats catalanes amb un objectiu comú, el de mobilitzar els catalans que no hagin pogut desplaçar-se fins la capital belga i vulguin manifestar-se igualment pel dret d'autodeterminació

Tot i que algunes d'aquestes iniciatives utilitzen el nom i el logotip oficial de la manifestació 10Mil a Brussel·les per l'autodeterminació, fonts de la plataforma organitzadora s'hi han desvinculat, tot assenyalant que 10mil.cat organitza únicament la marxa a la capital belga tot i que veu amb bons ulls altres iniciatives.

En paral·lel, altres organitzacions vinculades al sobiranisme s'han volgut afegir a la diada del 7 de març amb altres actes. Així, el Partit Republicà Català (RC) iniciarà aquest dia una campanya que consistirà en l’enviament de postals, via correu postal i també via correu electrònic, a la presidència de la Comissió Europea, en què es demana, en català i anglès, que el cas de les nacions sense estat propi, en especial el de la catalana, deixi de ser tractat com una qüestió interna dels estats i passi a ser un problema a resoldre per les institucions europees.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid

Retrocés dels drets laborals a Europa

Brussel·les