Política

Badia del Vallès dóna suport a l'organització d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya

Tots els grups polítics, excepte el PP, voten a favor de la moció

L'Ajuntament de Badia del Vallès (Vallès Occidental), donarà suport a la consulta sobre la independència de Catalunya que la plataforma Badia Decideix durà a terme la propera primavera. Així ho han decidit els representants de les diverses forces polítiques del municipi durant la sessió plenària corresponent al mes de novembre que s'ha celebrat aquest dimecres al municipi vallesà on governa el PSC. La moció, que ha presentat la secció local de CiU, s'ha aprovat després d'eliminar la paraula independència del text i amb els vots a favor de totes les forces polítiques excepte el Partit Popular.

La moció l'ha presentat la regidora de CiU a l'Ajuntament vallesà, Marta Figueres, i s'ha aprovat amb els vots favorables de catorze dels quinze regidors del consistori. La regidora que ha votat en contra ha estat la del Partit Popular.

El portaveu de Badia Decideix, Jordi Cadiorla, ha explicat que han decidit dur a terme una consulta "perquè Badia no ha de ser una excepció" i ha de figurar en el mapa de Catalunya. En aquest sentit Cadiorla ha assenyalat que la proposta es farà l'any vinent coincidint amb la resta de municipis que no celebrin la consulta el 13 de desembre d'aquest 2009.

"Creiem que si fem una bona campanya molta gent hi participarà, perquè per primer cop se'ls preguntarà sobre alguna cosa important", ha dit Cadiorla, que ha assenyalat que no cal ser independentista per votar sobre la independència perquè es tracta d'una qüestió de fiscalitat i que també afecta l'atur: "Quan disposem del 100% de la fiscalitat podrem fer polítiques pròpies per donar garanties d'estabilitat".

Badia, ideada per Franco

Badia del Vallès, formada entre els anys 60 i 70, majoritàriament amb gent emigrada del sud de l'Estat, va néixer arran d'un pla del govern de Franco que pretenia crear una zona d'habitatges i serveis a l'extraradi de Barberà del Vallès i Cerdanyola.

Com a metàfora, el plànol de Badia reprodueix el mapa de la península Ibèrica. Així, les seves vies tenen noms geogràfics com ara Av. Costa Brava, Av. del Mediterrani i Av. Cantàbric i es troben situades aproximadament en el lloc corresponent del mapa. Així, també podem trobar el carrer Saragossa, Burgos o Castilla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.