Política

Mas creu que Chaves no és una garantia per al desenvolupament de l'Estatut, sinó "més aviat al contrari"

Política

El president de CiU, Artur Mas, creu que el nou ministre de Cooperació Territorial, Manuel Chaves, no és una garantia per al desenvolupament de l'Estat, sinó "més aviat en sentit contrari". Mas ha recordat que Chaves no s'ha distingit per "obrir massa la mà" a l'autogovern de Catalunya, i ha assegurat que el canvi en l'executiu de Zapatero és un "desembarcament" del PSOE. "No hauria de ser motiu d'excessiva alegria a Catalunya per molt que el PSC ens vulgui disfressar una mica la mona", ha afirmat en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio.

Mas ha assegurat que la filosofia que té interioritzada Chaves inclou una "uniformització" de Catalunya dins de l'Estat.

Fixar un termini definitiu
El líder de CiU creu que el president de la Generalitat, José Montilla, hauria d'explicar què pensa fer si el PSOE segueix incomplint l'Estatut, i ha dit que ja no és el moment de demanar res, sinó "d'exigir". En aquest sentit, Mas s'ha mostrat partidari que els partits catalans fixin un termini curt, de manera interna, que hauria de ser "de dies i no de setmanes" perquè no es pot estar "eternament" negociant. "És el moment de caixa o faixa, s'ha de marcar un termini definitiu", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.