Política

CDC esbomba una enquesta que anuncia la fi del tripartit

L'endemà del cop d'efecte de Carod-Rovira anunciant que renuncia a la batalla interna per ser el candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha fet pública aquest divendres una enquesta encarregada pel mateix partit i que anuncia la fi del tripartit.

Segons el sondeig de CDC, ERC i ICV-EUiA tindran una patacada en les pròximes eleccions catalanes, en què les dues formacions perdrien sis escons, fet que faria impossible una reedició del tripartit i obriria les portes a un govern liderat per Artur Mas.

El sondeig es recull en la nova revista editada per CDC, amb el títol Novacat. El butlletí de la gent de Convergència, que neix amb la idea de tenir una periodicitat trimestral.

Segons aquesta projecció de vot, basada en una enquesta feta al febrer, CiU obtindria 57-58 diputats, 9 o 10 per sobre dels 48 que té ara. El PSC també pujaria, entre 4 i 5 escons, i arribaria als 41 o 42.

ERC passaria de 21 a 15 diputats i ICV-EUiA veuria reduïda la seva representació al Parlament a la meitat, en passar de 12 a 6 escons. Aquests resultats atorgarien a les tres formacions del tripartit un màxim de 63 diputats, lluny dels 68 de la majoria absoluta.

Completarien l'arc parlamentari el PP, que baixaria de 14 a 12 escons, i Ciutadans, que mantindria els seus actuals tres diputats.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, després de la renúncia de Josep-Lluís Carod-Rovira a repetir com a cap de llista a les eleccions catalanes en favor de Joan Puigcercós, ha avisat ERC que el seu veritable "problema" no és de liderat sinó la seva aposta estratègica pel tripartit, ja que el PSC acaba fagocitant els seus socis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eleccions europees

Comín creu que la baixa participació els ha impedit obtenir un segon escó

barcelona
bèlgica

El primer ministre belga dimiteix després de la patacada a les federals

barcelona
Eleccions Europees

Els sondejos donen un clara victòria a la ultradreta italiana

Barcelona
Eleccions europees

El PSOE manté el pols al PP, que guanya les eleccions europees a l’Estat

barcelona
Eleccions europees

El PSC guanya a Catalunya, mentre Junts passa de 3 a 1 eurodiputats i ERC manté l’escó

barcelona
eleccions europees

Els sondejos a Polònia donen la victòria al partit de Donald Tusk

Barcelona
eleccions europees

Empat tècnic entre els socialistes i el centredreta a Portugal

barcelona
Bèlgica

Els independentistes flamencs vencen en els comicis belgues

barcelona
eleccions europees

Le Pen s'imposa amb contundència a la Catalunya del Nord

barcelona