Política

ERC obre les portes perquè els sectors crítics marxin

Les portes d'ERC estan obertes per als qui vulguin sumar-s'hi però també per aquells que vulguin marxar. És la idea que ha transmès Ignasi Llorente, portaveu de l'executiva nacional del partit, en unes declaracions a Catalunya Ràdio.

Llorente ha dit que entén que les persones que creguin en un projecte polític diferent del d'ERC busquin "altres vies" per fer prosperar les seves idees.

El portaveu de l'executiva nacional d'Esquerra responia així als plantejaments de Joan Carretero, líder del sector crític Reagrupament.cat. L'exconseller de Governació planteja aquest dissabte en un article a l'Avui la creació d'una nova formació política que busqui la independència unilateral de Catalunya i que es presenti als propers comicis al Parlament.

Carretero no aclareix en l'article qui hauria de liderar aquest nou partit, ni si ell i el seu sector abandonaran Esquerra per crear el nou projecte. La direcció d'Esquerra tampoc es planteja, de moment, sancionar Carretero per fer aquesta proposta i queda a l'espera de com evolucionin els fets.

Els plantejaments de Joan Carretero i la resposta de la direcció d'ERC arriben en uns dies de canvis i anuncis inesperats dins la formació. Precisament aquest dijous al vespre el vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, anunciava que renunciava a ser el candidat del seu partit a les eleccions al Parlament de Catalunya a favor de Joan Puigcercós i es postulava com l'home de govern d'ERC.

Veus convergents a favor de Carretero
Val a dir, però, que la resposta d'ERC no ha estat l'unica reacció a les paraules de Carretero. En sentit contrari, però, l'exconseller nacional de CDC Joan Fonollosa i líder del corrent crític Conferències Democràtiques de Catalunya dins del partitr convergent ha rebut amb gran optimisme els plantejaments pel responsable de RCat.

Segons Fonollosa, "estem totalment d'acord amb els plantejaments de base del senyor Carretero i només podem afegir un matís: la independència de Catalunya no es farà sense Convergència ni contra ella".

Per això, considera que treballen en un mateix camí  i que, per la seva part, treballaran també per què Convergència s'uneixi. "La independència de Catalunya està present en el text de l'últim Congrès del partit, només falta que la direcció l'assumeixi", conclou Fonollosa.

L'exalcalde de Lleida i membre de CiU, Manel Onorich, ha afirmat també que, com diu el líder de RCat, "l'única solució per a Catalunya passa per la independència i per la recuperació dels drets d'Estat català. Carretero és una persona honesta".

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.