Política

Els alcaldes demanen una reunió urgent amb la Generalitat per discutir els ajuts i pressionar sobre la neteja dels boscos

Les poblacions afectades per les nevades exigeixen a les companyies elèctriques que treballin perquè no hagin de patir mai més "talls de subministrament"

La reunió d'alcaldes de les poblacions afectades per les nevades ha acabat aquesta tarda amb diverses queixes contra les companyies elèctriques i demandes dels municipis a la Generalitat.

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, ha explicat en roda de premsa que els alcaldes qualifiquen de "deficient el servei de les elèctriques i insuficient la resposta d'Endesa". En aquest sentit, donen suport al govern per les possibles sancions que poden imposar a les empreses pels talls en el subministrament. Aquesta és una de les conclusions despreses de la reunió que ha aplegat aquesta tarda prop de 50 alcaldes d'arreu de Catalunya a Santa Coloma de Farners convocats per la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.

D'altra banda, Bustos ha manifestat que els ajuts aprovats pel govern són "clarament insuficients", per això demanen una reunió urgent entre la Generalitat i el món local per parlar de la gestió dels recursos. A més, demanen una auditoria de la xarxa elèctrica i de l'estat dels boscos.

Netejar els boscos
Els alcaldes estan especialment preocupats amb la situació actual dels boscos, ja que el seu estat pot portar a incendis d'aquí a poc. Així, els batlles volen treballar amb el govern per coordinar-se i compartir informació sobre els possibles focs i aposten perquè les tasques de neteja no es cobreixin únicament amb plans d'ocupació sinó que siguin empreses privades, especialitzades en el sector, les que també se'n facin càrrec.

Segons ha dit Bustos, "els municipis catalans no abaixaran la guàrdia" i hi ha programada una reunió el mes de maig que ve per tornar a fer un balanç.

El president de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques, Salvador Esteve, ha dit també en roda de premsa que, "deixant a part els retrets", ara mateix s'han de posar les barreres perquè els talls de subministrament no "tornin a passar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.