Política

Puigcercós considera "absolutament respectable" que RCat ocupi l'espai independentista de centre dreta

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha convidat el corrent crític Reagrupament.Cat (RCat) a abandonar el partit. "Si hi ha gent que no vol sumar té les portes obertes", ha dit, en resposta a l'article publicat a l'Avui aquest dissabte pel líder del corrent, Joan Carreterro, en què aposta per la creació d'un nou partit que tingui com a eix programàtic la "proclamació unilateral de la independència" amb vista a les eleccions del 2010.

En aquest sentit Puigcercós ha considerat "absolutament respectable" la possibilitat que RCat "ompli l'espai de centre dreta independentista". "Tothom ha de tenir el seu espai", ha insistit. Malgrat tot, el president d'ERC ha remarcat la voluntat de l'actual direcció de "sumar".

Per la seva part, el conseller Huguet diu a Carretero que la independència es fa governant i creant una acció de govern que creï identitat nacional i es pregunta si comes pot avançar cap a la independència sense fer un govern que gestioni directament peces com un turisme basat en la identitat i no en altres cose.

El conseller Huguet ha dit que "la independència no es fa llançant-se a la muntanya i fent proclames".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.