Política

Rajoy acusa Zapatero d'anteposar la laïcitat, l'avortament i l'eutanàsia a la crisi econòmica

PP

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat aquest diumenge el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "de no viure en la realitat" i de "no ser conscient de l'abast de la crisi econòmica".

Rajoy, durant la seva intervenció en la cloenda del congrés del PPC, ha fet referència a la crisi econòmica i ha dit que el govern espanyol ha de prioritzar la seva acció en la recuperació econòmica. Per contra, ha assegurat que el president espanyol només proposa "pedaços".

"Seria una gran irresponsabilitat fixar com a prioritats l'avortament, l'eutanàsia o la laïcitat", ha afirmat, en referència a alguns dels temes que s'han plantejat al congrés del PSOE d'aquest cap de setmana.

Rajoy ha fet referència al congrés del PSOE i ha assegurat que "les prioritats no són ni la laïcitat, ni si els immigrants tenen dret a votar, ni modificar lleis que tenen consens a la societat". "Ningú demana això pel carrer", ha destacat el líder dels populars, el qual ha afegit que tot el que es debat en el congrés socialista "no és la prioritat de la societat espanyola". De fet, ha declarat que una de les prioritats espanyoles és la justícia.

"La prioritat dels espanyols no és si els immigrants voten o no en unes municipals, sinó tenir una bona política d'immigració", ha dit. En aquest sentit, ha destacat que s'ha de "posar ordre i control al fenomen de la immigració". Ha destacat que el ministre de Treball, José Corbacho, ha canviat "almenys en part el seu discurs" i s'ha apropat a les posicions del PP.

"El repte més important dels pròxims quatre anys és afrontar la crisi econòmica i preparar, que és el que no es va fer la passada legislatura, l'economia espanyola en un món més obert i global", ha declarat. Rajoy ha destacat que per recuperar la confiança dels agents econòmics i socials, les empreses i les famílies "es necessita quelcom més" que el que va proposar el govern espanyol al Congrés dels Diputats. Rajoy ha ressaltat que hi ha una crisi econòmica i s'ha de reconèixer. "No passa res per dir la veritat i dir el que passa", ha assegurat.

"Ara toca actuar i governar i es pot fer", ha afirmat, i alhora ha afegit que "un governant ha de defensar els interessos de tots i ha de prendre decisions que no agraden a molts".

El president del PP ha manifestat que s'ha de ser eficaç i atendre els espanyols que paguen hipoteques i "no toquen", ha afegit, "mesures cridaneres". En aquest context, ha dit que hi ha molts temes pendents a l'Estat i ha ofert mà estesa al govern espanyol per arribar a acords en temes com el terrorisme, les pensions, la política exterior i, sobretot, la justícia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Rull es reuneix amb Wagensberg a Ginebra

barcelona
Habitatge

Collboni vol eliminar els pisos turístics abans de 2029

Barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià intensifica els atacs a la Franja mentre creixen les tensions a Israel

barcelona
política

L’Advocacia de l’Estat demana amnistiar als responsables de l’1-O

barcelona
política

Marc Aloy, alcalde de Manresa: “Som un govern ferm i cohesionat”

Manresa
tribunals

I ara per traïció... El jutge implica Puigdemont i Mas en la ‘trama russa’, tot i l’amnistia

barcelona
guerra a gaza

Xipre destaca la seva neutralitat després de l’amenaça de Hezbol·là

barcelona
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon