Política

Montilla avisa els diferents grups catalans per a una trobada aquest vespre segons la votació del TC

Mas revela contactes discrets amb Montilla per preparar la resposta i ofereix una lectura conjunta amb el govern. El ple del Tribunal Constitucional ha començat les seves deliberacions per tercera jornada sobre el recurs interposat pel PP contra l'Estatut

El president de CiU, Artur Mas, ha revelat aquest divendres que en els últims dies ha mantingut converses de manera discreta amb el president de la Generalitat, José Montilla. Durant una visita a la Garrotxa, Mas ha explicat que li ha traslladat a Montilla la necessitat de fer una lectura conjunta de la possible sentència i la voluntat d'explorar camins per donar una resposta unitària. De fet, Montilla, que ha anul·lat l'agenda d'aquest divendres davant una possible sentència del TC sobre l'Estatut, ha avisat els diferents partits polítics catalans davant una possible trobada aquesta tarda o al vespre, segons vagin les deliberacions de l'alt tribunal.

El líder de la federació nacionalista ha avisat que qualsevol sentència del Tribunal Constitucional (TC) que alteri, modifiqui o desnaturalitzi la voluntat expressada pel poble català no és "políticament i nacionalment acceptable".

Des d'ERC, el seu secretari general, Joan Ridao, ha reclamat aquest divendres al president de la Generalitat, José Montilla, que respongui al Tribunal Constitucional amb la mateixa "dignitat" que el president Lluís Companys, que no acati una sentència "il·legítima". Des del fossar de Santa Elena del Castell de Montjuïc, on va ser afusellat Companys, Ridao ha recordat a Montilla que el que ha d'acatar és la voluntat expressada pels catalans i no la sentència que pugui emetre un tribunal il·legítim. Ho ha dit durant la presentació de la proposició de llei que ERC ha presentat al Congrés perquè es reconegui la nul·litat del les sentències dels tribunals franquistes.

El ple del Tribunal Constitucional (TC) ha començat a les 12.35 hores d'aquest divendres les seves deliberacions sobre el recurs interposat pel PP contra l'Estatut després de no arribar a cap acord durant la sessió del ple d'ahir, que es va allargar durant unes quatre hores, segons han informat a Europa Press fonts jurídiques.

Els magistrats no van aconseguir aquest dijous ni tampoc dimecres cap acostament entre les diferents sensibilitats que existeixen al voltant de l'últim esborrany -el cinquè- que va presentar la ponent de la sentència, Elisa Pérez Vera, que afecta al voltant de quaranta articles de la norma catalana.

Per aquesta raó, els magistrats han optat per reprendre el diàleg a la sessió d'avui divendres, un dia en què no és habitual la celebració de plens en aquest òrgan.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Canvi Climàtic

El Parlament suís rebutja la condemna per inacció climàtica del TEDH

Barcelona
guerra a europa

Stoltenberg demana contundència per a l’adhesió d’Ucraïna a l’OTAN

barcelona
bèlgica

El rei encarrega al nacionalista flamenc Bart de Wever la formació de govern

barcelona
Alemanya

El ministre de Defensa obre el debat de la reintroducció del servei militar

Barcelona
estats units

Sancions a empreses xineses per vendre xips a Rússia

barcelona
judicial

La Fiscalia xifra en 486 els represaliats que es podrien acollir a l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signaran aquest dijous un acord bilateral de seguretat

barcelona
POLÍTICA

El PSC de Sitges – El Margalló proposa a Junts i ERC formar govern

Sitges
Cuba

Arriba a L’Havana una flotilla russa amb una fragata i un submarí nuclear

Barcelona