Política

Carod aclarirà avui el seu futur polític en una conferència a la Pedrera

És previst que la plana major d'ERC hi assisteixi, però no Puigcercós, de viatge a Galícia

El vicepresident del govern de la Generalitat i expresident d'Esquerra Republicana, Josep-Lluís Carod-Rovira, donarà aquest dimecres les pautes del que pot ser el seu futur polític en una conferència a La Pedrera de Barcelona. Amb el títol Adéu nacionalisme, visca la nació, Carod reflexionarà sobre el nacionalisme i el discurs nacional davant d'un públic de dirigents d'ERC per primer cop des que l'actual president de la formació republicana, Joan Puigcercós, va fer públic que no comptava amb ell per anar a les pròximes llistes electorals al Parlament de Catalunya.

Coincidint amb un viatge a Nova York, on va presentar l'estratègia catalana de cooperació multilateral al desenvolupament, Carod va anunciar el passat 19 d'octubre el propòsit de donar les línies del que pot ser el seu futur polític. En la conferència d'aquest dimecres, Carod proposarà de manera estrictament personal i, per tant, sense representar el govern ni ERC, la seva "proposta de renovació del discurs nacional, feta amb voluntat constructiva i ànim positiu, al marge, doncs, de les dinàmiques més immediates". El dirigent republicà tractarà sobre "el nacionalisme com a possible obstacle per a la nació", a més de la necessitat de nous referents nacionals i la noció d'identitat inclusiva, dinàmica i oberta.

La conferència no constituïrà un acte de partit, però és prevista l'assistència de diversos dirigents, com el president del Parlament, Ernest Benach; el secretari general d'ERC, Joan Ridao; la portaveu parlamentària, Anna Simó, i els tres vicesecretaris del partit, Enric Aloy, Marina Llansana i Eduard López. En canvi, Joan Puigcercós no hi assistirà perquè ha viatjat a Santiago de Compostela, per reunir-se amb la direcció del BNG i pronunciar una conferència sobre la llengua pròpia com a factor de cohesió social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts a la Franja

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la seva infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona