Política

Colom impulsa una nova Crida contra l’espanyolisme

Política

Àngel Colom està impulsant la creació d’una nova Crida a la Solidaritat, amb formes renovades, que pretén donar resposta a l’onada d’espanyolisme que s’ha desfermat amb el manifest a favor del castellà i la forma com s’ha celebrat la victòria d’Espanya a l’Eurocopa. “Si ens ataquen com a país, hem de respondre, sempre amb formes no violentes”, assenyala Colom, que anuncia que s’implicarà personalment en la proposta. Aquesta es pot començar a fer visible coincidint amb la diada de l’Onze de Setembre.

El manifest del 1981
La nova Crida, que no tindrà aquest nom, pensa “plantar cara” amb accions sempre pacífiques. Tindrà els mateixos objectius que el moviment que Colom va crear als anys 80, però inclourà innovacions. L’exlíder de la Crida recorda que, per molt menys que el manifest promogut pel diari El Mundo, es va crear precisament aquell model de resposta. Aleshores va ser pel manifest dels 2.300 de l’any 1981, que també era a favor del castellà. “El d’ara té el suport de dues televisions”, remarca Colom.

La posada en marxa de la nova Crida va ser analitzada dimecres en un sopar a Barcelona, al qual van assistir unes 40 persones. A més de Colom hi havia altres militants de CDC, i dos càrrecs territorials d’ERC, a més de membres de les JERC i de la Unió de Joves. També hi van assistir membres del sindicat de l’ensenyament USTEC, i alguns representants de la nova immigració.

Segons Colom, que aplaudeix la resposta que va donar l’expresident Jordi Pujol al manifest contra el català, la nova Crida tindria cinc pilars d’actuació: la defensa de Catalunya com a nació, el dret dels catalans a tenir llengua pròpia del país, el dret a un Estat propi, el compromís de plantar cara de forma no violenta a les agressions i el convenciment optimista de la victòria.

“Catalunya ha de reaccionar, perquè vivim una ofensiva espanyolista tremenda”, opina Colom.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat Francès

Macron convoca eleccions anticipades

Barcelona
eleccions europees

El Partit Popular Europeu guanya uns comicis amb un fort ascens ultra

barcelona
estat espanyol

El GGPJ es reuneix aquest dilluns per sortir en defensa dels jutges

barcelona
Eleccions Europees

El Reagrupament Nacional arrasa a l’Estat francès, segons els sondejos

Barcelona
eleccions europees

EL PSC guanyaria les europees a Catalunya, segons el sondeig de 3Cat

barcelona
guerra a gaza

Gantz abandona el gabinet de guerra i eleva la pressió sobre Netanyahu

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Empat tècnic entre PP (21-23) i PSOE (20-22) a l’Estat, segons el sondeig de TV3

barcelona
Eleccions Europees

La participació a Itàlia frega el 40% a les set de la tarda

Barcelona
eleccions europees

Els populistes de centredreta guanyen les generals i les europees a Bulgària

barcelona