Política

El candidat preferit per Madrid guanya pels pèls el congrés del PSPV

El president del XI congrés nacional del PSPV-PSOE ha proclamat avui l'alcalde d'Alaquàs, Jorge Alarte, nou secretari general del Partit Socialista del País Valencià amb el suport del 51'36% dels delegats, amb 20 vots més que Joaquim Puig, l'altre candidat, que ha aconseguit el 47,7% dels suports.

El ple, que s'havia suspès al migdia perquè els 549 delegats acreditats votessin, s'ha reprès a un quart de quatre per fer públic l'escrutini.

Segons el president del congrés, la totalitat dels 549 delegats han exercit el seu dret a vot: 282 ho han fet a favor d'Alarte, i 262 han triat Puig. Només cinc delegats han votat en blanc.

Alarte ha entrat en el ple acompanyat pel vicesecretari del PSOE, José Blanco, i per la secretària d'Organització del partit de José Luis Rodríguez Zapatero, Leire Pajín, i ha saludat personalment molts dels delegats, entre ells el sue rival, Joaquim Puig. Mentrestant, el públic l'aclamava amb crits de "president, president".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.