Política

Nebrera haurà de buscar una altra sigla per al partit en coincidir amb una formació nazi

Fonts pròximes a l'exdiputada han explicat que Nebrera volia que la seva formació s'associés amb la lletra N, que coincideix amb la inicial del seu cognom

L'exdiputada del PP a Catalunya Montserrat Nebrera haurà de buscar una altra sigla per identificar el seu partit, Alternativa de Govern, ja que una formació política d'ideologia nazi ja té registrada la denominació que ella volia.

Fonts pròximes a l'exdiputada han explicat que Nebrera volia que la seva formació s'associés amb la lletra N, que coincideix amb la inicial del seu cognom.

Aquestes fonts admeten que aquesta denominació hagués donat un segell "personalista" al partit, però subratllen que aquesta 'ena' també pretenia ser un símbol de la novetat que creuen que representarà el seu partit en el panorama polític, i que lligava amb la ena que també tenen les paraules Alternativa i Govern.

El problema per a Nebrera ha estat que Estat Nacional Europeu, una formació de tall nacionalsocialista inscrita el 1995, ja havia elegit l'N com a sigla, així que el ministeri de l'Interior ha comminat l'exdiputada a optar per una altra abreviatura, i en aquest moment considera anomenar Adgov a Alternativa de Govern.

La qüestió de la sigla i uns aclariments que ha demanat Interior sobre les funcions dels òrgans executius de la nova formació han provocat que el registre del partit de Nebrera, anunciat el mes passat, encara no s'hagi fet efectiu.

De fet, les fonts consultades confien a poder registrar el partit en les pròximes setmanes, tot i que admeten que el procés encara pot demorar-se.

El passat 1 de desembre Nebrera va convocar un míting amb els seus partidaris per deixar clara la seva voluntat de ser candidata a les eleccions catalanes, però es va donar "tres mesos" per anunciar si finalment presentava llista o no, un termini que ja ha acabat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona