Política

ple de terrassa

Sant Pere Nord reivindica la residència pactada el 2006

queixes

Demana al ple que s'acceleri la construcció de l'equipament, que hauria d'haver entrat en funcionament aquest any segons els compromisos

El govern assegura que encara és una prioritat, també per a la Generalitat, però que no hi ha diners

L'associació de veïns de Sant Pere Nord va tornar a aprofitar el ple per fer arribar al govern local i a la ciutadania les seves reivindicacions. Aquesta vegada, el seu president, Emiliano Martínez, va ser l'encarregat de reclamar a l'equip de govern (PSC, ICV i ERC) que pressioni el Departament d'Acció Social de la Generalitat perquè compleixi les condicions del conveni firmat el 2006 per construir la residència i centre de dia per a 150 persones prevista al barri.

Aquesta és una reivindicació històrica de l'entitat veïnal, que després de diverses manifestacions per reclamar equipaments al barri –la residència, una biblioteca, un parc i un casal d'avis, per exemple– va aconseguir el 2003 arribar a un acord amb el govern municipal per anar-los fent. Així ha estat durant els últims anys, tot i els retards en els calendaris, però queda pendent la construcció de la residència, que, segons el conveni del 2006, hauria d'entrar en funcionament aquest mateix any. Martínez es va queixar que “la ciutadania no ha vist una pressió de l'Ajuntament cap a la Generalitat” per fer complir el conveni, i va destacar que els incompliments de les administracions “generen desencantament dels ciutadans respecte a les institucions”. També va acusar les parts de “mala gestió” perquè el cost de la redacció del projecte va ser de 900.000 euros i perquè no s'ha ni subhastat les obres. El president veïnal va explicar que a la ciutat només hi ha una residència pública per a persones grans, quan “un 11,04% de la població, o sigui 23.412 persones, són majors de 70 anys”.

El tinent d'alcalde d'Acció Social i Drets Civils, el republicà Isaac Albert, va recordar que feia dos dies ja li havia explicat la situació actual, va negar que no s'hagués pressionat la Generalitat i va afegir que és un equipament “volgut, defensat i assumit per la ciutat i el Departament d'Acció Social“; tot i això, va afirmar que “la situació econòmica és la que és”.

En el transcurs del ple també es va aprovar, amb l'abstenció de CiU i el PP, el tancament del pressupost de l'exercici del 2009 i també el de les societats mercantils, amb un romanent d'inversions de 40,4 milions que s'incorpora al pressupost del 2010. Un dels temes que van tenir el suport unànime dels partits va ser la creació d'ajuts específics per fomentar la rehabilitació d'habitatges al barri de la Maurina; en aquest punt, els populars van demanar que s'estudiés la possibilitat d'aplicar aquesta fórmula a altres zones de la ciutat. També va prosperar l'aprovació del reglament municipal per a la prestació d'ajuts d'urgència social després d'incorporar 32 de les 40 esmenes presentades per CiU i 9 dels populars. No ho van fer les dues propostes de resolució del PP, una de les quals per garantir una resposta més àgil en temes de manteniment urbà i reparació de desperfectes a la via urbana, ni la d'estudiar la creació de la figura d'un coordinador per a qüestions educatives, universitàries i empresarials, fet que el portaveu de CiU, Josep Rull, va aprofitar per criticar que “el tema universitari no és una prioritat” per al govern. L'alcalde, Pere Navarro, va recordar al nacionalista que havien comprat la finca Torrebonica precisament per destinar-ne una part a usos universitaris relacionats amb el Consorci Sanitari de Terrassa.

LA FRASE

És un equipament volgut per la ciutat i pel departament, però la realitat econòmica és la que és
Isaac Albert
tinent d'alcalde d'acció social i drets civils


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Torrentà diu que ERC ha estat el primer en apostar per polítiques feministes

girona
guerra a gaza

Biden reitera Netanyahu “la clara posició” dels EUA contra una invasió de Rafah

barcelona
política

La JEC obliga RTVE a “compensar” la resta de partits per l’entrevista de Sánchez de dilluns passat

barcelona
estats units

El jutge amenaça Trump d’empresonar-lo per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
Política

Lluís Llach votarà Puigdemont

barcelona
estat francès

Macron aposta davant Xi per una relació equilibrada entre la UE i la Xina

barcelona
escòcia

John Swinney serà el nou primer ministre escocès

barcelona
política

Veray afirma que votar al PP serveix per dir “no al procés i no a Sánchez”

girona
OLOT

La CUP defensa una “reforma integral” del sector agroalimentari

OLOT