Política

Alerta pel perill de desprestigiar la política

Experts avisen que Belén Esteban o la CORI són una mofa a la democràcia

L'enquesta que augurava que Belén Esteban, de professió famosa, obtindria més vots que ERC si es presentés a les eleccions o l'anunci recent que Carmen de Mairena ha fitxat per la CORI són dos símptomes que “el nivell de la política s'ha rebaixat”, segons alguns dels experts consultats per aquest diari. “Són una falta de respecte per a la gent que ha lluitat per la democràcia”.

També denuncien els interessos dels mercats i de grans grups de pressió per desprestigiar la política: “És més fàcil manar quan no hi ha una ciutadania activa”. Els estudiosos lamenten que s'estigui destruint un dels pocs instruments que té la ciutadania per participar en la presa de decisions que afecten la col·lectivitat. “La política és important!”, clamen. I, en canvi, es converteix progressivament en “espectacle”. Aquesta tendència es podria explicar per la preeminència de la figura del líder davant de les sigles i dels equips.

Un altre factor que pot afavorir-ho és que s'està “deseducant” la ciutadania: “Té raó qui més crida”. A d'altres, però, no els preocupa tant l'aparició d'aquest tipus de candidatures de famosos com l'auge de formacions xenòfobes, en voga a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.