Política

Precampanya electoral

Els nous formats

‘Speaker's corner' Montilla

El PSC incorpora actes a peu de carrer en què el candidat fa un míting de 10 minuts en un indret concorregut per apropar-se a la gent

Comença a Cornellà de Llobregat i té previst fer-ne una desena més

Al més pur estil d'un speaker's corner del londinenc Hyde Park, José Montilla va pujar ahir a una mena de calaix-escenari i es va adreçar a les persones que hi havia al mercat de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat.

Es tracta d'una nova modalitat d'acte exportat dels Estats Units –de Barack Obama– pel cap de campanya del PSC, Jaume Collboni, responsable de La vida de Monti –versió en gag de La vida de Brian dels Monty Phyton. Consisteix a fer un míting llampec, d'uns deu minuts, sense papers i sobretot sense el muntatge que comporten els actes electorals. Micròfon, dos altaveus, una mica de música i alguns cartells, oportunament repartits, amb el lema President Montilla. Després, el candidat parla amb els assistents. Ahir, alguns comentaven l'entrevista del President a La Noria, a Telecinco.

Per fer la prova pilot, sense convocar els mitjans, els socialistes van anar sobre segur. I van elegir un mercat del municipi del qual Montilla va ser alcalde durant 19 anys. El partit estava satisfet d'un experiment que pretén portar el presidenciable a peu de carrer, batallant cadascun dels vots, en un moment en què les enquestes coincideixen a pronosticar una baixada de l'expectativa electoral.

El format és nou a Catalunya, el missatge de l'speaker's corner Montilla, no. El candidat incideix en què les urnes per al 28-N encara són buides i que hi ha temps per capgirar la davallada pronosticada pels sondejos. També subratlla la transcendència dels comicis al Parlament, unes eleccions que els votants del PSC perceben com a menys importants que les espanyoles.

Els socialistes tenen previst celebrar una desena més de mítings llampec com aquest en altres indrets com ara centres comercials. I no només els protagonitzarà Montilla, la resta de candidats s'incorporaran a un format que el partit entén que els acosta a la ciutadania.

Qui probablement no ho faci serà el president del govern espanyol. José Luis Rodríguez Zapatero està previst que participi, com és habitual, en el míting de tancament de campanya del PSC donant suport a Montilla, el 25 de novembre. Els socialistes també treballen perquè Rodríguez Zapatero visiti dos cops més Catalunya en campanya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona