Política

L'estratègia dels republicans

Esquerra contraataca

ERC acusa els socialistes de “voler criminalitzar” l'independentisme després de set anys de compartir govern

Regira el lema ‘ni-ni' de la formació de Montilla i recupera el fantasma d'un acord CiU-PP

Després de dues legislatures compartint govern, amb un mateix programa, Esquerra i el PSC han decidit gairebé negar-se l'un a l'altre. Potser per les previsions que el tripartit no sumarà, potser per la necessitat de marcar perfil propi, potser per desesperació electoral, el cas és que el que va començar a l'estiu com un distanciament mutu de l'anomenat govern d'entesa s'ha convertit en un divorci total a menys d'un mes dels comicis. L'oposició adverteix que aquest discurs no és creïble i que, si poden, socialistes i ERC repetiran el tripartit, però almenys en les aparences les hostilitats directes arriben fins als lemes de campanya.

Si el PSC va presentar la setmana passada el seu Ni independentista ni de dretes, ahir Esquerra va respondre per contraposició: Independentistes i d'esquerres. Primer, pel to. “Ens neguem a plantejar una campanya negativa, som gent valenta i ens definim per allò que som”, va explicar el cap de campanya i mà dreta de Joan Puigcercós, Xavier Vendrell. Segon, pel contingut: “L'independentisme centra avui el debat polític i el PSC es dedica a voler criminalitzar un projecte que està discriminalitzat”. Sí, tots dos es declaren d'esquerres, però és el punt en què paren menys atenció... preelectoral.

Si Vendrell es vantava de no vendre el producte de manera negativa, sí que va recuperar un cert discurs de la por. El dirigent d'Esquerra va desempolsegar un fantasma que semblava enterrat: el PP, i un hipotètic acord amb CiU. Aquí va aparèixer el Vendrell més torrencial i dramàtic: “Qualsevol vot independentista que no vagi a Esquerra farà el PP àrbitre de la situació”, en referència a la fugida de votants cap a CiU, Solidaritat i Reagrupament. Ho va repetir sis vegades de maneres diferents, fins a proclamar que “qualsevol vot independentista que no vagi a ERC significa involució”. També va atacar CiU i el segon “ni-ni”: “Ni estan per la independència ni pel concert econòmic, que ja comencen a fer marxa enrere”. Positivament i negativament, Esquerra reivindica el seu paper i es prepara pel que pugui passar posant-se la vena abans de la ferida, dirigint-se a la consciència més enllà del resultat electoral: “Podem estar molt tranquils: tenim raons i no hem robat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Cañigueral: “Triem entre qui aposta per retallades i els que apostem per invertir”

OLOT

Vergés crida a votar “l’única llista independentista que pot guanyar les eleccions”

GIRONA
estats units

El jutge no accepta anul·lar el judici a Trump pel testimoniatge de l’actriu porno

barcelona
Guerra a Gaza

Reprenen al Caire les converses per una treva entre Israel i Hamàs

Barcelona

La CUP incorpora deu propostes d’entitats sobre mobilitat a la regió de Girona

GIRONA
Guerra a Gaza

Mor una ostatge ferida en un bombardeig israelià

Barcelona
memòria

Protesta contra la restricció del dret de manifestació de la Junta electoral

barcelona
guerra a Gaza

La presa del pas de Rafah talla l’entrada d’ajuda a la Franja

Barcelona

El PSC insisteix en la urgència de reprendre l’allargament de la C-32

GIRONA