Política

C's insta Mas a donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC abans del 28-N

Albert Rivera lamenta que un candidat a la presidència de la Generalitat estigui “esquitxat per la sospita d'imputacions” a “persones de la seva màxima confiança”

El president de C's també considera “molt sospitós” el silenci de Montilla

El president de C's, Albert Rivera, ha instat el president de CiU, Artur Mas, a donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC abans de les eleccions. L'endemà que la fiscalia hagi demanat al jutge del cas Palau que investigui les connexions entre Millet i CDC de forma separada, Rivera ha lamentat que un candidat a la presidència de la Generalitat d'un dels partits més importants estigui “esquitxat per la sospita d'imputacions” a “persones de la seva màxima confiança”.

Per Rivera, “la no actuació” del líder de CiU i “el silenci” del president de la Generalitat “compliquen la relació entre ciutadania i política” i incrementen la “desafecció”.

Així doncs, Albert Rivera ha exigit Artur Mas que expliqui com pensa actuar CiU si la fiscalia imputa membres del seus partits, i ha alertat que si no actua, els casos de corrupció política “esquitxaran” tota la classe política.

A més, el candidat a la presidència de la Generalitat per C's considera “molt sospitós” el “silenci de Montilla” sobre el cas Palau. “Sembla que alguns volen fer oblidar que hem tingut Pretòria i Palau”, ha criticat.

En aquest sentit, Rivera ha subratllat que després de l'actuació de la fiscalia “ara la pilota està sobre el sostre de Mas i Montilla, que han de dir si volen seguir emparant la corrupció o si volen passar pàgina, canviar d'actitud i demanar disculpes a la ciutadania”.

Per aquest motiu, Rivera ha proposat la signatura d'un document entre totes les forces polítiques catalanes a l'inici de la pròxima legislatura, que comprometi els partits a expulsar de “la vida pública” els membres implicats en casos de corrupció, encara que només existeixin indicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires

Armènia i l’imperatiu de la memòria

Barcelona
la crònica

Suport a Sánchez, en família