Política

Artur Mas acusa Montilla de basar la seva campanya electoral a generar “por”

El candidat de CiU a la Generalitat afirma que la campanya del PSC el desconcerta

Ironitza sobre la insistència del candidat socialista en associar-lo amb el primer ministre britànic, David Cameron

El candidat de CiU a la presidència de la Generalitat, Artur Mas, ha acusat avui el president català, José Montilla, de basar la seva campanya electoral en la “por”, i ha ironitzat sobre la insistència del candidat socialista en associar-lo amb el primer ministre britànic, David Cameron.

En la conferència inaugural del cicle Primera Plana, celebrada a Barcelona, Mas ha denunciat que el PSC pretén presentar-lo com “un monstre que farà com Cameron” i aplicarà retallades dràstiques en la despesa social. “La campanya del PSC està basada a generar por, en la negació i no en l'afirmació”, ha criticat Artur Mas.

“A mi, la campanya del PSC em desconcerta”, ha assegurat Mas, que s'ha referit al cartell que van fer públics els socialistes fa unes quantes setmanes i que resa: “Artur Mas de lo mismo”. “Deu voler dir que no representem el canvi, però quan ve Felipe González li diuen que aquesta CiU no té res a veure amb la de Jordi Pujol”, ha constatat el dirigent nacionalista.

Per a Mas, l'advertència del PSC que la federació nacionalista té un programa ocult sobre la independència de Catalunya va en la mateixa línia: “Per fer por a la població de Catalunya diuen que CiU vol la independència, i al mateix temps diuen que pactarem amb el PP”, ha recordat, abans d'argumentar que l 'afirmació representa una contradicció.

“Quan algú ha de definir-se a si mateix dient que no és ni independentista ni de dretes, és que no es pot definir en positiu, que no sap el que és”, ha contraatacat el líder de CiU, en referència a un dels lemes de la campanya socialista.

Mas s'ha mostrat convençut que aquestes són “polèmiques artificials” i ha reiterat que la seva formació vol “una campanya en positiu”, ja que “no es tracta d'apel·lar a la por, sinó a la confiança” de la població, una cosa que la seva formació té intenció de fer “passi el que passi i diguin el que diguin” fins al dia de les eleccions.

“Hi haurà alguns que ens intentaran desqualificar, trencar les cames i posar unes quantes travetes”, ha afirmat.

El líder de CiU ha destacat que fer una campanya basada en propostes “no és tan fàcil com sembla, perquè quan et posen el dit a l'ull cada dia, al final surt el geni”, i ha reflexionat: “Ja hi ha suficient confusió i angoixa perquè a més, des d'una campanya electoral, afegim una sensació de mal ambient quan crec que, en aquest moment, la població ens demana una altra cosa”.

Malgrat que desconeix l'estat actual de les finances públiques de Catalunya, Mas ha expressat el “compromís rotund” de la seva formació per emprendre “passi el que passi” les principals propostes del seu partit en matèria econòmica, com l'eliminació de l'impost de successions i per fer marxa enrere a les pujades del tram autonòmic de l'IRPF dutes a terme pel tripartit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
POLÍTICA

Marc Lamuà, reelegit primer secretari dels socialistes de les comarques gironines

ROSES
Estat espanyol

L’arquebisbe de Burgos excomunica les deu monges cismàtiques

Barcelona
Iran

El Tribunal Suprem iranià anul·la la pena de mort al raper Tomaj Salehi

Barcelona
política

París estrena la seva renovada Plaça de Catalunya

barcelona
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts en poques hores

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la seva infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona