Política

Rajoy i Rubalcaba coincidiran dissabte al Tarragonès

La penjada de cartells enceta la cursa del 28-N, que Puigcercós comença a Reus

Zapatero no vindrà en tota la campanya

L'avantatge de CiU i el volum d'indecisos al Camp i l'Ebre, les claus

Tarragona és la demarcació amb més indecisos, més d'un 21% segons l'última enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió, i això manté viva l'esperança dels dos partits als quals les enquestes atorguen un vot de càstig més important, el PSC i ERC. Potser per això són els que més propostes estan llançant en els últims dies d'una precampanya que avui dóna pas a l'esprint final. La tradicional enganxada de cartells inaugurarà avui a mitjanit oficialment la campanya. La rambla Nova de Tarragona i la plaça de l'Ajuntament de Tortosa seran l'escenari d'un acte simbòlic que ERC del Camp de Tarragona traslladarà al pavelló olímpic de Reus, per fer-lo coincidir amb l'obertura de campanya del seu presidenciable, Joan Puigcercós. A Reus també obrirà el foc Artur Mas divendres, en un míting al col·legi Pare Manyanet. Entre Mas i Duran es repartiran cinc o sis irrupcions a la demarcació durant una campanya que dissabte ja farà coincidir al Tarragonès dos dels principals líders estatals: el president del PP, Mariano Rajoy, participarà al matí en un míting a la Pineda, mentre que el vicepresident del govern espanyol Alfredo Pérez Rubalcaba, el nou home fort de l'executiu de Zapatero, acompanyarà Montilla al migdia en un míting al palau firal de Tarragona. Rajoy tornarà com a mínim un altre dia al Camp i l'Ebre, segons fonts del partit, mentre que pels socialistes no està prevista la presència de Rodríguez Zapatero, que sí que va venir fa quatre anys. Sí que visitarà Tarragona, en l'inici de l'última setmana, l'exministre de Treball i número 3 per Barcelona, Celestino Corbacho, el dia 22 de novembre.

Quant a les formacions exclusivament nacionals, CiU també portarà Jordi Pujol a un acte a casa del cap de llista tarragoní Josep Poblet, a Vila-seca, i el penúltim gran acte de Mas també serà a Tarragona. El porta a porta i “molta presència al carrer” seran els instruments convergents, entre els actes oficials, per no confiar-se i seduir el territori. “Som la llista amb més presència municipalista i amb més grau de coneixença dels candidats”, assegura el president de CDC al Camp, Joaquim Nin.

Els socialistes també s'aferren al porta a porta per capgirar la tendència que apunten les enquestes. A més a més, cada dia introduiran en campanya la reivindicació d'algun producte del territori, com ara el vi de les DO del Camp i l'Ebre.

ERC també prioritzarà la proximitat i el contacte amb la gent per damunt dels grans actes, i el seu cap de llista, Sergi de los Rios, insistirà en l'aposta política per l'àrea metropolitana del Camp de Tarragona com a eix del seu discurs. El PP ha organitzat la campanya per comarques, cada dia una, amb el repte de trepitjar al màxim el territori, únic objectiu que comparteix amb ICV-EUiA. Joan Herrera vindrà a Tarragona el 18 de novembre i també participarà en l'acte central de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

Tenim la llista amb més pes municipalista i amb més grau de coneixença dels candidats
Joaquim Nin
PRESIDENT DE CDC AL CAMP DE TARRAGONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Gaza

Nous atacs israelians deixen més d’un centenar de morts a la Franja

Barcelona
País Basc

Pradales jura el càrrec i ja és el sisè lehendakari des de l’Estatut de Gernika

Barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna denuncia un nou atac massiu rus contra la seva infraestructura energètica

Barcelona
política

ERC reclama al PSC que concreti la seva proposta de finançament

barcelona
política

Boye es querellarà per prevaricació contra el jutge Aguirre

barcelona
Estat Francès

El partit de Le Pen lidera els primers sondejos però sense majoria absoluta

Barcelona
Política

Mor Antoni Bargues, històric referent del nacionalisme valencià

Política

El jutjat de Tarragona investiga el presumpte espionatge a una tècnica municipal

Tarragona
guerra a gaza

Almenys 25 morts en un atac israelià contra tendes de desplaçats a Rafah

barcelona