Política

anàlisi

Votants a la recerca d'un partit

Que els partits polítics, en plena campanya, busquin els vots dels ciutadans no és res de l'altre món... Més ben dit, és previsible. El que és rar i atípic en aquesta campanya és que siguin els votants els qui vagin a la recerca d'un partit. Un sentiment generalitzat d'ineficiència i desconfiança en el procés polític fa que un gran nombre de votants se sentin desorientats i mancats d'un partit en el qual es puguin identificar i, com els sis personatges de Pirandello, vagin a la recerca d'un partit que els permeti recobrar la confiança en la vida política.

El ciutadà català és especialment sensible  a la inseguretat econòmica, a l'empobriment de la vida quotidiana..., però també a la frustració que causa comprovar que els seus representants cada vegada tenen menys capacitat per resoldre els problemes que els afecten. Molts tenim la impressió que els partits, en lloc d'oferir-nos alternatives viables i convincents, es limiten a pregonar sonades proclames retòriques, oportunistes i buides. El debat seriós i raonat queda reduït a un simple i lamentable creuament d'acusacions desqualificadores... Mentre, el grau d'insatisfacció i desafecció no para de créixer.

Ho entendran els partits? Canviaran d'estratègia i s'acostaran més a la realitat social? De moment, no sembla probable... Aleshores, cal tornar a recordar els sis personatges de Pirandello que, cansats de romandre en l'oblit, decideixen ocupar l'escenari i, amb la gran sorpresa de tots, comencen a actuar pel seu compte i canvien radicalment l'escena. Però...., això només passa en el teatre!, direu. Sí, precisament!

Membre del grup de recerca UNICA de la UPF



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.