Política

Herrera contraposa la “vella economia del totxo” amb la que aposta per la sostenibilitat

El candidat d'ICV defensa la gestió de l'aigua durant les dues legislatures del tripartit

El cap de llista ecosocialista per Girona, Joan Boada, destaca la recuperació del cabal ecològic del Ter

El candidat d'Iniciativa a les eleccions al Parlament, Joan Herrera, ha contraposat aquest migdia “la vella economia del totxo, el petroli i el ciment dels partits grisos com CiU i el PP” amb “la nova economia d'un partit verd com ICV-EUiA” que aposta per la “sostenibilitat”.

Durant un acte al municipi de Colomers (Baix Empordà), Herrera ha criticat els ecologistes de cap setmana que “entenen que el medi ambient és anar a passejar pel territori i després fer polítiques per les constructores”, mentre que els ecosocialistes, durant les dues legislatures del tripartit, han liderat “noves polítiques de gestió de l'aigua, la recuperació del cabal ecològic dels rius, la dessalinització i han lluitat per evitar transvasaments com el del Roine”.

En aquest sentit, ha assenyalat que el candidat de CiU, Artur Mas, “deia que la dessalinització és cara, però és més barata que un transvasament com el del Roine”.

Abans de l'acte, el candidat de la coalició ecosocialista per Girona, Joan Boada, ha fet una volta en caiac pel riu Ter. Herrera ha destacat que “estem a la vora d'un riu que està recuperant el cabal ecològic” i ha posat aquest exemple per afirmar que “si podem baixar en caiac fins a Verges és perquè hem recuperat el cabal, pel turisme, per l'agricultura i per la biodiversitat”.

Per la seva banda, Boada ha subratllat que el retorn d'aquest riu al seu cabal ecològic “significa més biodiversitat, més aigua per als pagesos i la recuperació d'un producte agrícola de qualitat com la poma de Girona”. Per Boada, l'eslògan El riu és vida no val només per l'Ebre, sinó per tots els rius de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.