Política

El PP se sent el principal partit de l'oposició

Camacho veu el PSC “molt debilitat” i promet una actitud “ferma” davant de CiU

El PP a Catalunya se sent radiant i amb més força que mai. Els divuit diputats que va assolir el 28-N, rècord de la formació, va animar ahir Alícia Sánchez-Camacho a situar el PP “com a principal partit de l'oposició”, al davant del PSC, tot i que els socialistes tinguin 10 diputats més. “Serem la veritable oposició de CiU en el Parlament”, va assegurar la líder dels populars. “El PSC està molt debilitat, en fase de refundació, i en canvi el PP està fort i sòlid, en les millors condicions per exercir aquest paper”, va afegir Sánchez-Camacho.

Amb aquesta mentalitat i després d'haver passat dilluns per l'executiva estatal a Madrid, el PP es va posar en marxa com a grup parlamentari amb la primera reunió. Camacho va indicar que a partir d'ara sotmetrà a tots els seus diputats a una auditoria mensual per valorar la seva feina. “S'hauran de moure pel territori, tenir reunions sectorials i iniciatives. S'ha acabat el període en què la política es feia només des del Parlament”, va expressar.

Camacho va prometre una actitud constructiva i ferma davant de CiU, però no va concretar si s'abstindrà per facilitar la investidura d'Artur Mas. En tot cas, la presidenta del PP va incidir en un punt: “Si CiU no deixa de banda els plantejaments sobiranistes, no els donarem suport”. “Li traslladarem a Mas [a la reunió d'avui] que sigui el president de tots els catalans, que reflecteixi la Catalunya real, plural, la del bilingüisme i la llibertat. I també li demanarem que deixi de ser la crossa de Zapatero”, va argumentar.

Sánchez-Camacho va recordar que CiU “no tindrà les mans lliures” per fer les polítiques que vulgui i que haurà de pactar amb els diferents grups. Amb tot, però, va assegurar que el seu partit “buscarà punts de trobada amb CiU, que n'hi ha”. “Nosaltres farem una oposició moderada, responsable, però sempre exigents i remetent-nos al nostre programa”, va dir.

Amb un somriure inequívoc, la dirigent del PP va tornar a agrair el suport de Mariano Rajoy durant la campanya, que va acompanyar la candidata set dies. “Vam demostrar que som un partit sense complexos, valent i que tenim clar el que som”, va assenyalar. Avui, Rajoy torna a Barcelona per presidir l'executiva catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Mor un membre de Hezbol·là en un atac selectiu israelià contra un vehicle al Líban

barcelona
Política

El pla d’habitatge, una de les prioritats del nou alcalde de l’Hospitalet, David Quirós

l’Hospitalet de Llobregat
Política

El TSJC retorna al jutjat el cas de Vergés per la vacunació a policies

barcelona
política

ERC insta Illa i Puigdemont a presentar-se a la investidura

barcelona
rússia

Putin visitarà Kim a Corea del Nord aquest dimarts i dimecres

barcelona
política

Els comuns convoquen l’assemblea per renovar direcció i projecte al novembre

barcelona
política

Un informe certifica que Garriga va despatxar despeses personals al compte de Vox del Parlament

barcelona
política

Aznar anima els ciutadans a actuar contra el “desmuntatge constitucional” de l’amnistia

b«rcelona
guerra a gaza

Netanyahu dissol el gabinet de guerra

barcelona