Política

El futur president es reuneix avui amb els líders del PP i ICV-EUiA

Després de reunir-se amb el socialista Joaquim Nadal, la ronda de contactes amb les forces de l'arc parlamentari –de major a menor– del futur president de la Generalitat, Artur Mas, el portarà avui a trobar-se amb la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, i amb el d'ICV-EUiA, Joan Herrera. Com amb Nadal, l'escenari serà el Parlament.

Sánchez-Camacho acudeix a la trobada amb els 18 diputats obtinguts diumenge –el millor resultat del partit– sota el braç. Però amb l'advertiment de l'estratega de campanya de la federació, David Madí, fet ahir al matí encara ressonant: CiU no té la intenció de pactar amb el PP. Sánchez-Camacho s'ha ofert a col·laborar amb la federació nacionalista però sempre que abandoni “aventures” sobiranistes i se centri a sortir de la crisi econòmica. L'entrevista serà a la una.

Una mica més tard, a les 16.30 h, Mas es reunirà amb el cap de files dels ecosocialistes, Joan Herrera, que ha vist com la seva força era l'única que aguantava del tripartit i limitava la caiguda, de 12 a 10 escons. El candidat d'Iniciativa va a la trobada amb l'ànim d'escoltar les propostes del futur president de la Generalitat, segons fonts del partit, però durant la campanya ja s'ha mostrat en contra de les mesures per les quals advoca la federació perquè estan escorades a la dreta.

Demà al matí serà el torn del president d'ERC, Joan Puigcercós –ha passat de 21 a 10 diputats–, que s'ha emportat, amb el PSC, la pitjor desfeta de les eleccions del 28-N. Quedaran pendents les entrevistes amb Albert Rivera –C's– i Joan Laporta –Solidaritat Catalana per la Independència–, encara sense data.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Guerra a Europa

La UE aprova el primer lliurament a Ucraïna de fons originats pels actius russos

Barcelona
guerra a gaza

Calculen que uns 21.000 nens estan desapareguts a la Franja

barcelona
Estat espanyol

El jutge del cas Koldo rebutja cedir la investigació a la fiscalia europea

Barcelona
GIRONA

Salellas convoca una junta local de Segurerat pel tiroteig a Font de la Pólvora

GIRONA
Guerra a Europa

Moscou responsabilitza Washington de l’atac mortal a Sebastòpol

Barcelona
política

Dos policies de les protestes contra la sentència rebutgen que s’apliqui l’amnistia

barcelona
Nova Caledònia

Revifen els disturbis després de les detencions d’independentistes canacs

Barcelona
Estat espanyol

Tornen a ajornar la declaració de la parella de Díaz Ayuso

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu diu estar obert a un “acord parcial”, però descarta aturar l'ofensiva

barcelona