Política

La crisi dels controladors centra els actes del 32è aniversari de la Constitució espanyola

José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat que la Carta Magna ha permès resoldre el problema creat per la plantada massiva dels controladors en facilitar la declaració de l'estat d'alarma

El president del Congrés, José Bono, ha subratllat que la situació creada en els aeroports espanyols ha demostrat que “els qui recorren al xantatge per defensar privilegis sempre són els culpables”

La Constitució ha estat reivindicada, un any més, com el millor instrument per garantir la convivència i José Luis Rodríguez Zapatero ha destacat a més que ha permès resoldre el problema creat per la plantada massiva dels controladors en facilitar la declaració de l'estat d'alarma.

A l'arribar al Congrés, on aquest dilluns se celebra el 32è aniversari de la Carta Magna, el president del govern s'ha referit per primera vegada al conflicte generat pels controladors aeris i ha valorat la Constitució com a mecanisme que possibilita encarar problemes “importants i seriosos” com aquest.

També ha elogiat el text constitucional com a garant de l'etapa de “major” llibertat i prosperitat de la història d'Espanya i ha recordat que en aquests moments de crisi, la Constitució estableix un model d'Estat del benestar i social.

En aquest sentit, el president del Congrés, José Bono, ha subratllat que la situació creada en els aeroports espanyols ha demostrat que “els qui recorren al xantatge per defensar privilegis sempre són els culpables”, en referència als controladors aeris i ha deixat clar que aquest sector ni ha “vençut” en aquesta ocasió ni “vencerà” qui gosi intentar de nou “tirar un pols a l'Estat” mitjançant el “xantatge”, així ho ha assegurat Bono durant el discurs que ha pronunciat en la recepció organitzada.

Rajoy, per la seva banda, ha demostrat el seu suport a les mesures socialistes per afrontar la crisi dels controladors però ha exigit a Zapatero que les expliqui detalladament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona
política

Puigdemont suspèn l’agenda d’avui per la defunció de la seva mare

barcelona
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
crònica

Comunes contra el casino