Política

El nou govern ja té tots els noms

Boi Ruiz serà el nou conseller de Salut, Francesc Xavier Mena, de l'Empresa i de l'Ocupació i Pilar Fernández Bozal, consellera de Justícia

Mas opta per tres independents per arrodonir el nou executiu

Artur Mas ja ha anunciat els últims conseller que quedaven per formar el nou govern de la Generalitat. Així doncs, el president de la Unió Catalana d'Hospitals, Boi Ruiz, serà finalment el conseller de Salut del nou govern d'Artur Mas. El professor d'ESADE i doctor en Econòmiques per la UB, Francesc Xavier Mena, serà el responsable de l'àmbit de l'Empresa i de l'Ocupació. I l'advocada de l'Estat en cap de Catalunya, Pilar Fernández Bozal, com a consellera de Justícia.

Des del principi, Boi Ruiz ha estat el favorit en les travesses per aquest càrrec. Mas ja va anunciar que faria un govern format per consellers de CDC i d'UDC, però també amb dos, tres o quatre independents. El nou responsable de Salut defensa que es paguin taxes d'utilització de la sanitat en considerar que el sistema gaudeix d'una certa “sensació de gratuïtat”. Amb el suport de patronals i mútues, l'any 2008 va plantejar aquestes mesures a l'encara consellera de Salut en funcions, Marina Geli.

Francesc Xavier Mena serà el conseller de l'Empresa i de l'Ocupació. Mena és professor d'ESADE, doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat de Barcelona (UB) i llicenciat en Dret per la Universitat Nacional d'Educació a Distància. Mas ha apostat així per un altre independent per a una de les carteres més importants en temps de crisi, la que s'ocupa de l'economia productiva i que agrupa empresa i treball. De fet, el nou president de la Generalitat no s'ha cansat de dir que haurà de ser l'empresa qui tregui Catalunya de la crisi.

La consellera de Justícia del nou govern que presidirà Artur Mas serà l'advocada Pilar Fernández Bozal. Mas ha optat per un perfil independent com a relleu de Montserrat Tura, que ha ocupat aquesta cartera durant l'última legislatura. Fernández Bozal és advocada de l'Estat en cap de Catalunya. També és membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària de Barcelona en representació de l'Estat. En els últims dies han sonat com a possibles consellers de Justícia Ester o Sílvia Giménez Salinas, però finalment Mas ha optat per Pilar Fenández Bozal.

La resta del nou executiu estarà formant per Andreu Mas-Colell que dirigirà Economia i Finances; Ferran Macarell, Cultura; Irene Rigau, Educació; Lluís Recoder, Política Territorial i Sostenibilitat; Joana Ortega, Governació i Relacions Institucionals; Josep Maria Pelegrí, Agricultura i Medi Ambient; Felip Puig, Interior, i Josep Lluís Cleries, Benestar i Família. Francesc Homs serà el secretari general de la Presidència i Germà Gordó, serà el secretari del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.