Política

L'exèrcit pren el Caire sense dispersar els manifestants

Les forces armades incrementen la presència a la capital d'Egipte i sobrevolen amb avions de guerra una ciutat immersa en el caos

El règim no cedeix i manté el bloqueig de les comunicacions per internet

L'exèrcit egipci va fer ahir una demostració de força al Caire, una ciutat immersa en el caos i en què el pillatge està en l'ordre del dia des que van començar les manifestacions multitudinàries contra el règim del president Hosni Mubàrak. Les forces armades, un dels estaments més respectats per la societat egípcia, van incrementar la seva presència als carrers de la capital egípcia, tancant carrers amb tancs i sobrevolant la ciutat a poca alçària amb avions de guerra, però no van dispersar els milers de manifestants que s'havien aplegat a la plaça Tahir desafiant, un cop més, el toc de queda del govern.

Mohamed El Baradei, premi Nobel de la pau i opositor al règim de Hosni Mubàrak, i que ahir va participar, per primer cop, en les protestes, va demanar la dimissió del president. “Vosaltres sou els amos d'aquesta revolució. Sou el futur”, va proclamar davant d'una multitud entusiasta. “La nostra principal demanda és la fi del règim i l'inici d'un nou Egipte en què tots els egipcis visquin amb llibertat i dignitat”, va afegir-hi.

Manifestacions al món

La revolta egípcia ha despertat simpaties arreu del món, i aquest cap de setmana s'han celebrat actes de suport als opositors i contra el règim de Mubàrak en ciutats com ara Barcelona, Madrid, París, Beirut i Washington.

El govern, però, que la vigília havia nomenat Omar Suleiman vicepresident –un càrrec inexistent fins ara–, no va fer cap senyal de cedir a les demandes opositores. Per tercer dia consecutiu, les autoritats van mantenir bloquejades les comunicacions per internet, per impedir l'organització de més mobilitzacions a través de la xarxa, i la policia va tornar a desplegar-se en alguns carrers després de dos dies d'absència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona