Política

política

Perearnau deixa en minoria el govern de Campdevànol

El regidor no adscrit tomba el pressupost i agreuja la crisi amb el PSC i ICV

No sap si l'enviaran a l'oposició

El regidor no adscrit de l'Ajuntament de Campdevànol, Ramon Perearnau, al govern amb el PSC i ICV, ha tombat el pressupost de la corporació per al 2011. El seu vot és clau perquè CiU, que hi ha votat en contra, té els mateixos regidors que el PSC i ICV. Perearnau ja havia advertit en trobades anteriors amb els seus col·legues de govern que no se sentia a gust, bàsicament perquè no rebia tota la informació que ell creia que havia de tenir. Sí, en canvi, que va donar suport a la proposta de CiU de limitar al 48% del pressupost la despesa.

El vot negatiu de Perearnau, a part de prorrogar el pressupost del 2010, ha aprofundit la crisi al si del govern campdevanolenc, fins al punt que els altres dos socis es plantegen fer-lo fora de l'equip, un fet que segurament es produirà avui, després d'una reunió entre tots els implicats. En tot cas, Perearnau ja ha deixat clar, i ho manté ara, que no farà res perquè Núria López (PSC) perdi l'alcaldia. Diu que té un compromís i que el mantindrà. Quant al pressupost, el regidor no adscrit ha justificat que preveien ingressos i despeses no reals, com ara el cost de la llum inferior al del 2010 o més ingressos per l'ICIO o de subvencions no confirmades. L'alcaldessa ha volgut deixar clar que el pressupost ha estat debatut per l'equip de govern des del novembre i que incorpora les aportacions del regidor no adscrit. “Ens sentim traïts, perquè s'ha mostrat en desacord amb un tema d'equip que condiciona la gestió del municipi; per coherència i responsabilitat ha de tenir conseqüències”, ha dit López.

Joaquim Serrador (CiU) ha indicat que no vol afegir llenya al foc i que, a més, no preveu la possibilitat de fer caure el govern campdevanolenc, i menys a tres mesos de les eleccions. Segons ell, són els socis de govern que han d'arreglar el tema, tot i que retreu que no ho hagin fet abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona