Política

CORALÍ CUNYAT

REGIDORA A L'AJUNTAMENT DE GIRONA I SENADORA DE CIU

“La ‘sociovergència' està descartada a Girona”

Coralí Cunyat creu que ha estat proposada per al Senat per reconèixer la feina del grup de CiU, que espera assolir l'alcaldia de Girona

ANALISTA D'HOTELS
Nascuda a Girona el 9 de març del 1976, es va diplomar en empresarials a Girona i es va llicenciar en econòmiques a Barcelona. Especialitzada en investigació i tècniques de mercat, va treballar al departament de qualitat de l'Hotel Artsa, aleshores de la cadena Ritz-Carlton, i posteriorment cinc anys a la cadena Sol Melià. Després d'un any a Mèxic amb Occidental Hoteles, va tornar i va muntar una consultoria externa per a hotels. Fa projectes hotelers i és professora a la UdG.

Coralí Cunyat i Badosa, regidora de CiU a l'Ajuntament de Girona, acaba de ser proposada per CiU perquè el Parlament de Catalunya la designi senadora. Fem l'entrevista a la seu gironina de Convergència Democràtica, partit a què pertany. Explica que s'ha especialitzat en temes de turisme i algun projectes i empreses de caire gastronòmic —comerç de vins i pernils— que ha impulsat amb el seu marit, el sommelier Jordi Bort, director general de La Carte des Vins, president de l'Associació Catalana de Sommeliers i vicepresident de la Unió d'Associacions Espanyoles de Sommeliers.

Confesso que sempre us hauria fet del PSC...

Sóc filla d'Antoni Cunyat, que va ser regidor del PSC quan Joaquim Nadal era alcalde de Girona. Sempre he tingut relació amb el PSC. El meu pare té amics de tots els partits i, de petita, ja m'hi vaig relacionar: Núria Arnay, del PSC, Jami Matamala i Zoila Riera, de CDC, o Emili Ayats, d'ERC. Vaig viure la infantesa al costat d'aquella gent, sobretot socialistes i convergents. I tinc molts amics socialistes. El pare era molt independent; va votar contra la variant de Girona per Sant Daniel. I a més, va ser l'únic regidor socialista que va votar a favor en la moció presentada al ple pel dret a l'autodeterminació.

Com arribeu a CiU?

Feia temps que en Jami, aleshores cap local de CDC, m'ho plantejava sovint. Com que voltava molt no trobava el moment de parlar-ne. El febrer del 2007, quan feia quatre anys que havia tornat, Matamala va concertar una trobada amb Carles Puigdemont. Va fer renovació de la llista, una aposta per incorporar gent nova. Sé que era un risc, perquè no teníem experiència política, però no em va costar decidir-me. En vaig parlar a casa i el pare estava entusiasmadíssim. No m'he equivocat gens!

Repetireu a la llista de CiU per a l'Ajuntament de Girona?

En Carles m'ha dit que compta amb mi.

Per què creieu que heu estat escollida per anar al Senat?

Perquè la direcció de Convergència reconeix la feina que hem fet a Girona, el projecte de ciutat i la confiança en en Carles. És una manera de reforçar la candidatura de CiU a Girona. Se m'ha marcat treballar per la demarcació i per la ciutat de Girona. He de poder fer des del Senat que CiU faci uns bons resultats.

Us veieu guanyadors?

Veig en Carles alcalde. Modestament, el nostre projecte és el que encaixa més amb la ciutat.

A què aspireu?

A no dependre de ningú, a la majoria absoluta.

I si s'ha de pactar?

A Girona, la sociovergència està descartada. No és l'opció. El nostre missatge és de canvi.

I per a la resta?

Estem oberts. Ja ho vam ser el 2007. Ho vam intentar i no va poder ser, però estàvem disposats a arribar a un pacte de govern amb Esquerra i Iniciativa. Ara, però, esperem fer majoria. El nostre projecte és el que més encaixa amb la ciutat.

Sabeu quan us incorporareu al vostre escó al Senat?

Tot just el 9 de febrer es porta a votació del ple del Parlament el nomenament dels nous senadors parlamentaris arran de les eleccions del 28 de novembre (CiU n'ha augmentat un). Viuré el canvi de senadors i diputats el març del 2012, si no s'avancen les generals.

Sabeu quina feina concreta tindreu al Senat?

Encara no se sap la meva funció. Jo he proposat ser a les comissions on es tractin temes d'indústria, comerç, turisme, habitatge i igualtat. També he sol·licitat de ser a la de Foment. Crec que puc treballar per les infraestructures i les obres públiques aturades a la demarcació. He de fer un marcatge bo al govern estatal, fer pujar els colors al ministre amb aquesta gestió vergonyosa de l'N-II a les comarques gironines. Vull recollir les inquietuds dels municipis i traslladar-les a Madrid. Treballaré molt pel territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.