Política

El PSC i el PP creuen que és il·legal i Cs vol acudir als tribunals

CiU afirma que l'objectiu de la independència és noble, però que primer cal el “gran consens” en el pacte fiscal

El PSC, el PP i Ciutadans van carregar ahir contra la decisió de la mesa del Parlament de permetre la discussió sobre la independència en el legislatiu català. El socialista Higini Clotas, un dels vicepresidents de la cambra, va argumentar que el PSC s'havia definit contra el debat de la proposició de Solidaritat perquè és d'una “il·legalitat absoluta”. “Està fora de la legalitat estatutària i constitucional”, va afirmar.

Al cap de pocs minuts, en una altra roda de premsa, el president del grup socialista, Joaquim Nadal, va mantenir el mateix criteri i va anunciar que el PSC votarà contra la proposició independentista en el ple. “CiU tindrà una posició més ambigua en el plenari”, hi va afegir, i va recordar que els nacionalistes no secundaran la iniciativa.

La reacció més dura va ser la de Ciutadans (Cs), que a través d'Albert Rivera va anunciar que el seu partit pensa recórrer als tribunals contra la decisió de la mesa del Parlament. “Fer un debat d'aquesta mena va contra l'estat de dret i és una il·legalitat”, va dir també. Va arribar a qualificar la decisió de “colpista”.

Des de l'Hospitalet de Llobregat, la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, també veia la iniciativa il·legal i es va mostrar preocupada perquè creu que CiU està “fent totes les passes” per portar Catalunya a la independència.

El portaveu nacionalista, Jordi Turull, va reconèixer que CiU no proclamarà la independència “aquesta legislatura”, però va insistir que l'objectiu de la sobirania és noble. Primer, considera que cal assolir “un gran consens” per la sobirania fiscal, el concert.

Finalment, el president d'ERC, Joan Puigcercós, va anunciar que, “per coherència”, donarà suport a la proposició de Solidaritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona