Política

El moviment de les consultes impulsarà una Assemblea Nacional Catalana “que posi les bases de l'estat propi”

La Coordinadora Nacional de les consultes independentistes anuncia que el “full de ruta cap a la independència” es desenvoluparà en els propers mesos

El 30 d'abril es farà una primera torbada per preparar l'assemblea, que té com a objectiu celebrar un referèndum vinculant

El moviment popular per la independència es renova. El 10 d'abril, amb la darrera onada de consultes per la independència, es tanca el cicle de consultes locals per enfilar el camí cap al referèndum nacional. El 2011 serà un any de molts esdeveniments al si del moviment, que porta temps dissenyant el full de ruta que ha de conduir el poble català cap a la celebració d'un referèndum.

Aquest diumenge Carme Forcadell, una portaveu de la Coordinadora Nacional per la consulta sobre la Independència de Catalunya, ha avançat alguns detalls d'aquest procés, l'objectiu del qual és “activar totes les plataformes locals per aconseguir una base molt àmplia que posi les bases de l'estat propi”. L'eina per fer-ho possible serà l'Assemblea Nacional Catalana, que es podria celebrar a la tardor.

La primera parada del full de ruta que ha preparat el moviment popular de les consultes, organitzat al voltant de la Coordinadora Nacional de les consultes per la independència, ja té data. Serà el proper 30 d'abril, la primera aturada d'un procés que té un port ben definit: la celebració d'un referèndum nacional per la independència de caràcter vinculant. Ja fa temps que s'hi treballa, però no ha estat fins ara que la Coordinadora ha decidit fer públics alguns detalls d'aquest periple que pretén emprendre.

Forcadell ha explicat el contingut d'aquest embrió de full de ruta que encara s'ha d'acabar de definir, per bé que ja està dissenyat inicialment. Forcadell ha parlat arran del plenari que es va celebrar aquest dissabte al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) entre les plataformes locals organitzadores de les consultes i que va servir per ratificar el principi d'acord de full de ruta, el qual preveu, per al proper 30 d'abril, la celebració d'una Conferència Nacional per l'Estat propi, el pas previ a l'Assemblea Nacional Catalana.

Forcadell ho entén com la continuació d'un procés: “Les consultes han suposat que la societat civil pugui exercir el dret a l'autodeterminació, doncs ara hem de fer un pas més i anar cap a l'estat propi”. En aquest sentit, la portaveu remarca que “un cop esgotades totes les vies el que necessitem és l'estat propi”.

L'Assemblea, al novembre


La Conferència Nacional servirà “per crear una assemblea catalana” que constituirà, assenyala Forcadell, “una continuació de totes les estratègies de les consultes”. És per això que subratlla que el que de debò serà important serà la celebració d'aquesta assemblea nacional, que es durà a terme el mes de novembre, segons Forcadell. D'aquesta manera, la Conferència Nacional servirà “per escalfar motors per constituir aquesta assemblea, que serà de la societat civil”.

Aquesta trobada servirà per aprovar un full de ruta que ha de portar a la constitució d'una assemblea nacional. Ara per ara hi ha una proposta inicial amb els punts bàsics que s'hauran de ratificar el dia de la celebració d'aquesta reunió nacional, el 30 d'abril. També es nomenarà un secretariat nacional i d'altres qüestions d'estructura interna, segons ha detallat la representant de l'organització.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Alemanya

Creix la tensió en la protesta contra l’ampliació de la ‘gigafactoria’ de Tesla

Barcelona
Política

Mor Pili Hernández, exregidora de Torredembarra

Paneque (PSC) demana el vot per iniciar una nova etapa a Catalunya

LLORET DE MAR
SOCIETAT

La JE avisa que els acampats de la UB no poden fer propaganda el 12-M

BARCELONA
índia

L’oposició índia celebra com un triomf la llibertat sota fiança d’un líder detingut

barcelona
Guerra a Gaza

Tanquen la seu de l’Unrwa a Jerusalem Est després de dos atacs seguits

Barcelona

La CUP defensa fer fora “les forces d’ocupació” de Sant Climent Sescebes

SANT CLIMENT SESCEBES
Nacions Unides

Una aclaparadora majoria de l’Assemblea General demana la integració plena de Palestina a l’ONU

Barcelona
GIRONA

Veray demana el vot als indecisos per evitar una govern independentista

GIRONA