Política

RAMON VINYES

CANDIDAT DEL PSC D'ARENYS DE MAR

“Som ambiciosos i volem la majoria”

El candidat del PSC creu que surt reforçat del tripartit i que seran la força predominant

Com a responsable d'Hisenda reconeix que la falta d'interventor i secretari ha alentit la gestió municipal

Ramon Vinyes té 53 anys i és informàtic de professió. És l'alcalde d'Arenys de Mar després de formar el tripartit amb ERC i ICV, desbancant CiU, que era la llista més votada. Vinyes es presenta per segon cop com a cap de llista. Ha estat el responsable de l'àrea d'Hisenda en un moment complicat per la marxa del secretari municipal.

Es torna a presentar després d'encapçalar un govern d'esquerres del qual creu que surt molt reforçat. Ramon Vinyes confia que, tot i els resultats del PSC a escala nacional, a Arenys faran un molt bon paper.

Parlar de majoria absoluta no és una mica agosarat?

El que volem és guanyar les eleccions amb una àmplia majoria i som ambiciosos. Mai ha passat a Arenys, però estem convençuts que serem la força predominant.

Així surt ben reforçat d'aquest tripartit?

S'ha fet molta feina. Només cal saber-la explicar. Jo estic molt content de com s'ha treballat.

No ha trontollat?

En un govern a tres bandes no es pot fer tot el que vols i com ho vols. Encaixar ha estat difícil, però ens hem entès. Les discrepàncies amb la recollida selectiva s'han produït perquè es va dir que ja ens posaríem d'acord. Però entenem que és un error fer-ho a tot el poble. Ens hem d'adaptar a les realitats i combinar contenidors i el porta a porta, als llocs amb més densitat, com pot ser als pisos de Sant Elm.

Altres pobles propers com ara Arenys de Munt ho han fet.

Sí, però deuen tenir els seus problemes. S'ha de mirar si el porta a porta facilita la vida a la gent i el reciclatge. Apostem per combinar-ho amb contenidors soterrats.

Volien traslladar l'ajuntament al Xifré i ara s'hi farà un viver d'empreses. Com s'entén?

Amb la situació econòmica seria incomprensible que ara ens gastéssim els diners a fer-hi l'ajuntament. Sí que hi ha la possibilitat d'habilitar la primera planta. Una cosa no hipoteca l'altra, que és a més llarg termini.

La biblioteca a les Clarisses ha quedat aturada?

No, es continua parlant amb el propietari. Hi ha un conveni signat i la resolució de la Generalitat. No s'ha de descartar res. Estem fent els possibles per reconduir les converses, però és cert que segons quina xifra ara mateix no la podem assumir.

La marxa del secretari i la falta d'interventor han paralitzat l'Ajuntament.

No tant com això, però és cert que s'ha anat més lentament del que voldríem. Ja s'ha fet el pas per canviar la categoria de municipi i facilitar que es puguin ocupar les places, perquè volem que siguin fixes, i no com ara, que l'interventor habilitat només el tenim uns dies.

Per això no s'ha aprovat encara el pressupost?

Són unes circumstàncies especials i no es pot negar que a final d'any hi ha un col·lapse. La prioritat aleshores implica pagar proveïdors i comptem que al març estarem a punt per aprovar el pressupost.

CiU ha fet una bona oposició?

En un primer moment tenien el lideratge de Miquel Rubirola, però després et trobaves diversos interlocutors dins el grup que opinaven diferent. Al final de mandat s'ha anat corregint, però no ha estat una oposició dura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.