Política

“M'han fet aprendre ràpid”

L'actual portaveu del grup municipal assegura que el seu partit ha tret rendiment de ser al govern

Manté que la resta de formacions no van voler entendre el suport al PSC i li han fet passar un calvari

Gironina de naixement, és casada, mare de dos fills i ja té tres néts amb només 52 anys. Secretària de l'escola Sant Pere Chanel de Malgrat de Mar, ha estat aquest mandat la responsable de l'àrea d'Inserció i Orientació Laboral, de la qual creu que “ha garantit moltíssima formació en una època en què fa especialment falta”.

El 2007 va haver de substituir el candidat oficial del PP a Malgrat quan faltaven poques setmanes per als comicis. Ara es torna a presentar convençuda que n'ha après, i no sempre de la millor manera possible.

Repeteix tot i que va entrar gairebé obligada.

Fins al 2007 havia fet feina a segona fila, perquè creia que hi havia gent més ben preparada per encapçalar el projecte del PP a Malgrat. La situació que vam viure fa quatre anys em va portar a ser candidata i no ha estat fàcil. Però s'ha fet una bona feina i n'he hagut d'aprendre ràpid i a marxes forçades.

Tampoc l'hi han posat fàcil.

L'oposició ha estat molt dura amb mi. M'han insultat i menyspreat. Sovint han creuat la línia d'allò que és personal, però no he volgut entrar en el joc i al final m'han d'avaluar pels resultats de la meva àrea, no per discutir-me en els plens. Aquesta manera de fer política m'ha desenganyat i ho he passat malament.

Què la va fer entrar en un govern amb majoria del PSC?

Abans d'acceptar vam, jo i el meu partit, valorar totes i cadascuna de les opcions. Amb el PSC vam trobar un programa coincident, un respecte mutu i ganes de treballar pel poble. Amb l'oposició no n'hi va haver.

I l'afer de Can Feliciano no va tenir-hi res a veure?

Vam fer el pacte al marge del que votaria cadascú en el projecte de canalització d'aquest tram de riera. Molts no ho van entendre o, senzillament, no ho van voler entendre.

Només una regidora, però que podia fer decantar la balança. El PP n'ha tret el rèdit suficient?

Hem acomplert prop del 95% del pacte de govern signat amb els socialistes i ens en sentim satisfets. Fins i tot en alguns àmbits hem superat les expectatives.

Però acostuma a ser el soci majoritari qui s'endú el benefici de l'obra de govern.

No ho crec. Cada partit vendrà allò que cregui com a propi, però el PP amb el seu vot ha facilitat que es desenvolupessin totes les polítiques marcades per l'Ajuntament. Els veïns entendran la responsabilitat de cadascú en els grans projectes de mandat, com ara el nucli antic, els carrers Passada i Girona, el camp de futbol i el complex esportiu de la piscina coberta.

No ha fet gaire bandera de la seva àrea.

Ja en faré quan toqui. Em quedo amb el llarg camí en la formació que s'ha fet i que ha servit per preparar millor la gent i em sento molt satisfeta amb l'Aula Oberta. La darrera bona notícia ha estat l'acord per fer formació continuada i bonificada per als treballadors de tots els geriàtrics de Malgrat.

Parlem de resultats. Què n'espera?

Espero que la gent confiï en nosaltres, perquè el municipi necessita un canvi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Josep Manel Ferré, exregidor de CiU a l’Ajuntament d’Amposta

política

Puigdemont i Aragonès polemitzen sobre els pactes

barcelona
política

Dolors Montserrat repetirà com a cap de llista del PP a les europees

barcelona
estats units

Les protestes universitàries contra la guerra a Gaza sumen 2.000 detinguts

barcelona
àfrica

Tropes russes entren en una base que acull soldats nord-americans a Níger

barcelona
política

Illa remarca ara que descarta un acord amb Junts

barcelona
estat espanyol

L’ONU demana mesures contra les lleis revisionistes de PP i Vox

barcelona
regne unit

Cop dels laboristes a Sunak

barcelona
guerra a gaza

Turquia talla totes les relacions comercials amb Israel

barcelona