Política

DOLORS PADILLA

ALCALDABLE PEL PSC A CASTELL-PLATJA D'ARO

“Volem liderar, en vista del model caduc de CiU”

La cap de llista del PSC adverteix que les eleccions es focalitzaran entre un model de canvi com el que representa el seu partit o un de continuista i esgotat que sintetitza CiU

El repte serà continuar treballant contra la crisi cada vegada amb menys recursos

La política del canvi
Dolors Padilla (31 de maig del 1976). Llicenciada en ciències polítiques, va començar a militar al PSC el 1995 i el 1999 va entrar de ple en política sent regidora a l'oposició. E l 17 de setembre del 2009 va fer fora CiU de l'alcaldia amb una moció de censura amb el suport d'IC-V i el PP.
Ara mateix estem en una cruïlla de camins: el del progrés o la del model esgotat de CiU

La cap de llista del PSC a Castell-Platja d'Aro defensa la necessitat que es continuï apostant pel canvi, el qual defensa que només pot liderar el seu grup. Un dels principals reptes que s'ha fixat és el d'abordar temes socials, recuperar el lideratge del municipi com a motor turístic i també la iniciativa de la societat, anestesiada per una administració paternalista com la que va bastir CiU. El més dur, diu, serà lluitar contra la crisi amb pocs recursos. Per això Padilla defensa la necessitat de treballar per la cohesió social i per continuar ajudant les famílies.

Quan va arribar a l'alcaldia, després de trencar, amb una moció de censura, el regnat de Joan Giraut (CiU), què es va trobar?

Vam trobar una administració plena de reptes, una situació econòmica que ens complicava la situació i una dinàmica de pressupostos d'expansions hereus d'una conjuntura econòmica favorable i que, evidentment, havien acabat consolidant-se com a despesa corrent. Tot això barrejat amb un esgotament absolut del projecte de CiU.

Aquest esgotament del projecte de CiU, què ha comportat?

Una administració paternalista que ha anul·lat la iniciativa que penso que ha de tenir la societat a través de les seves entitats i associacions de veïns.

I com volen trencar aquesta dinàmica?

Volem treballar dinàmiques de participació ciutadana, com, de fet, ja estem fent. Molta gent no vol formar part d'un partit i tampoc vol formar part d'una entitat, però sí que necessita tenir canals per reclamar millores. La qualitat democràtica, avui, ultrapassa l'acció de govern. Per això des de l'administració cal treballar amb la ciutadania i trobar consensos entre tots. Miri els recursos; són cada vegada més petits i cal treballar entre tots per afinar molt més.

I CiU, això no ho pot fer?

No, CiU això no ho pot fer. El PSC té més integrat que es pot construir la societat d'una altra manera. Això CiU ho interpreta com una deslegitimació de la responsabilitat que donen les eleccions. La gent també ha d'entendre que la millora de la decisió i el pacte social passen per la millora de la qualitat democràtica. Aquest és el repte municipal més important que tenim, a banda d'altres temes, com ara el pla general, que està en aprovació inicial, i del qual estem molt satisfets.

Estan satisfets del pacte amb ICV i PP?

Sí, molt satisfets. No hem tingut cap crisi de govern perquè hem tingut l'habilitat de parlar molt.

I la moció de censura? Ara la tornaria a fer?

Sí, calia fer-la. N'estic totalment convençuda. El trencament entre CiU i PP va ser definitiu i va ser-ne el detonant. Ens vam plantejar si era oportú, però ho vam fer per sentit de responsabilitat. Vam anteposar la responsabilitat de no deixar Platja d'Aro davant d'una crisi institucional. De fet, vam fer efectiu un canvi que ja es va donar quan CiU va perdre la majoria. El nostre objectiu és liderar, en vista del model caduc i esgotat de CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.