Política

Putin compara la resolució de l'ONU amb una “crida medieval a una croada”

El primer ministre rus lamenta “la facilitat” amb que les Nacions Unides permeten “adoptar qualsevol acció contra un Estat sobirà”

Considera encertat “tot el que fem per enfortir la capacitat defensiva de Rússia”

El primer ministre de Rússia, Vladímir Putin, ha comparat aquest dilluns la resolució 1.973 del Consell de Seguretat de l'ONU sobre Líbia amb una crida medieval a una croada.

“Em recorda una crida medieval a una croada, quan algú cridava a algú a anar a determinat lloc a alliberar alguna cosa”, ha dit el cap del govern rus, citat per l'agencia Interfax, en una conversa amb un grup d'obrers en Vótkinsk, ciutat en la part central del país.

Putin ha indicar que si es llegeix el contingut de la resolució, “queda absolutament clar que permet a tots adoptar qualsevol acció contra un Estat sobirà”. Ha afegit que la resolució adoptada pel consell de Seguretat –en la votació de la qual Rússia, que conta amb dret a veto, es va abstenir– és “deficient i nociva”.

El primer ministre ha destacat que, si bé el Gabinet de Ministres no s'ocupa dels assumptes de política exterior, que és prerrogativa exclusiva del cap de l'Estat, el president Dmitri Médvedev, ell té la seva opinió personal sobre els esdeveniments que tenen lloc a Líbia.

Després de destacar que aquest país nord-africà no pot ser considerat un país democràtic sota cap paràmetre, ha indicat que el fet que el conflicte polític hagi adquirit caràcter de lluita armada “no significa que algú pugui prendre part des de l'exterior en un conflicte intern, fins i tot armat, en defensa d'una de les parts”.

“Em preocupa fins i tot no el propi fet de la ingerència armada –hi ha molt conflictes armats, sempre els va haver i segurament els haurà durant molt temps–, sinó la facilitat amb que avui s'adopten decisions d'utilitzar la força en els assumptes internacionals”, va dir Putin.

Segons el primer ministre, en la política d'Estats Units “això (la facilitat en la presa d'aquestes decisions) es converteix en una tendència estable”.

Putin va assegurar que Rússia desitja viure en pau i “no barallar-se ni menys combatre” amb ningú.

“Però els esdeveniments d'avui, inclosos els que tenen lloc a Líbia, novament confirmen que és encertat tot el que fem per enfortir la capacitat defensiva de Rússia”, ha puntualitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona